Μεγάλος νικητής στις εκλογές για τη νέα διοίκηση  του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας αναδείχθηκε ο μέχρι σήμερα πρόεδρός του Αλέκος Πάσχος.

Ο Παραμυθιώτης επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται χρόνια στην Ηγουμενίτσα στον τομέα της εστίασης, συγκέντρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Επιμελητηρίου που ψήφισαν σ’ αυτές τις εκλογές και αναδεικνύεται πλέον ως ο μακροβιότερος Πρόεδρος  στο τιμόνι του τοπικού Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, τα τελικά αποτελέσματα ήταν: Αλέκος Πάσχος  833 ψήφοι  και ποσοστό  72,50%  και Ανέστης Χανδρινός  316 ψήφοι  και ποσοστό 27,50%. Άκυρα/ Λευκά 39.

Ο νεότατος στην ηλικία επιχειρηματίας, Ανέστης Χανδρινός,  απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται με την οικογενειακή του επιχείρηση στον τομέα των εξαγωγών- εμπορίου- τροφοδοσίας,  παρά το  μικρό  διάστημα  της προεκλογικής του κίνησης, έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση που δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον.

 

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με την τελική κατανομή των εδρών ανά Τμήμα, από τα 21 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα  15 ανήκουν στο Συνδυασμό του Αλέκου Πάσχου και τα 6 στο Συνδυασμό του Ανέστη Χανδρινού. Συγκεκριμένα  εκλέγονται:

Στο Τμήμα Μεταποίησης: Από το Συνδυασμό του Αλέκου Πάσχου, οι Κώστας Καλιαμούρης, Νίκος Γεωργίου, Μηνάς Γκίκας, Χρήστος Μασούρας και Μαρία Αναστασίου. Από τον Συνδυασμό του Ανέστη Χανδρινού,  η Αικατερίνη Μπιστιώλη.

Στο Εμπορικό Τμήμα: Από το Συνδυασμό του Αλέκου Πάσχου, οι Ανδρέας Σταύρου, Ηλίας Τσακίρης, Αθανάσιος Τσώνης και Ελευθέριος Κώστας. Από το Συνδυασμό του Ανέστη Χανδρινού, ο Ανέστης Χανδρινός και  ο Θεόδωρος Κώτσης.

Στο Τμήμα Τουρισμού και Μεταφορών: Από το Συνδυασμό του Αλέκου Πάσχου, ο Γιώργος Βέρμπης. Από το Συνδυασμό του Ανέστη Χανδρινού, ο Βασίλειος Σωτηρίου.

Στο Τμήμα Υπηρεσιών: Από  το Συνδυασμού του Αλέκου Πάσχου, οι Αλέκος Πάσχος,  Βασιλική Τσώτου, Χαρίλαος Τσάτσας, Προκόπιος Γκόλιας και Αριστοτέλης Κίτος. Από το Συνδυασμό του Ανέστη  Χανδρινού,  οι Γεώργιος Λάμπρου και  Κώστας Ρέβης.

 

Οι δηλώσεις των υποψήφιων Προέδρων

Στη δήλωσή του μετά τις εκλογές ο  επανεκλεγείς Αλέκος Πάσχος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η επόμενη μέρα των εκλογών στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας βρήκε την παράταξή μας  να έχει σημειώσει μεγάλη εκλογική νίκη αφού συγκέντρωσε ποσοστό 72,50%. Αυτό ήδη όμως αποτελεί το χθες.

Αφού συγχαρώ τον συνυποψήφιό μου κο Ανέστη Χανδρινό για την σοβαρή προεκλογική του συμπεριφορά και στάση θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας.

Θέλουμε επίσης να καταστήσουμε σαφές ότι όσα προεκλογικά σας έχουμε υποσχεθεί θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα κάνουμε πράξη. Σε αυτή μας την προσπάθεια για μας δεν μπορεί να λείπει κανείς.

Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και τόσο σοβαρά που δεν μας επιτρέπουν την πολυτέλεια των απουσιών. Πολύ δε περισσότερο των αντεκδικήσεων.

Χωρίς να χάσουμε χρόνο ξεκινάμε την οργάνωση προκειμένου το Επιμελητήριο να συνεχίζει να αποτελεί μηχανισμό επίλυσης προβλημάτων και προώθησης ιδεών. Χωρίς διακρίσεις, όπως πάντα και με στοχευμένες ενέργειες.

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά που μας τιμήσατε και μας εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας. Δεσμευόμαστε να μην σας διαψεύσουμε».

 

Στο ίδιο ενωτικό μήκος κύματος, ο Ανέστης Χανδρινός μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με αφορμή τις εκλογές στο Επιμελητήριό μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους επαγγελματίες που συμμετείχαν σ’ αυτές με αίσθημα ευθύνης, τα μέλη του Συνδυασμού μας που μαζί δώσαμε τον ανιδιοτελή, ωραίο και κάτω από δύσκολες συνθήκες αγώνα, καθώς και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και αναγνωρίσατε την ανανεωτική μας προσπάθεια.

 

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον συνυποψήφιό μου και επανεκλεγέντα Πρόεδρο Αλέκο Πάσχο και να του ευχηθώ καλή θητεία και παραγωγική συνεργασία, με κοινό στόχο τη διαμόρφωση προϋποθέσεων και ευκαιριών για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη των θεσπρωτικών επιχειρήσεων.

 

Διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους και την τοπική μας κοινωνία ότι εμείς δεν σταματάμε εδώ. Τώρα ξεκινάμε.

 

Θα είμαστε, με το πρόγραμμα και τις ιδέες μας, αλλά και με διαφάνεια, ειλικρίνεια και εντιμότητα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την επανεκκίνηση της θεσπρωτικής οικονομίας.

 

Δίπλα στα προβλήματα που δεν έχουν χρώμα.

 

Κοντά στις πρωτοβουλίες για ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια, και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για όλους, και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους».