Ξεκίνησε, επιτέλους, η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία να αντιλαμβάνεται  τη φαρσοκωμωδία  (ή κατ’ άλλους πολιτική παιδική χαρά…),που ονομάζεται  Βασίλης Γιόγιακας και παριστάνει τα τελευταία χρόνια τον τοπικό βουλευτή του κόμματος.

Οι σταγόνες  στο ποτήρι που ξεχείλισε  ήταν η πολιτικά  τυχοδιωκτική του  συμπεριφορά  σε δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη, ήταν  οι εκλογές για τη νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και η δεύτερη, η απαράδεκτη παρουσία του στη φιέστα που  έστησε  ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τα εγκαίνια του υποτιθέμενου ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο

Στην πρώτη περίπτωση του Επιμελητηρίου, αρχικά  επιδίωξε παρασκηνιακά να ακυρώσει την υποψηφιότητα   ψηφοδελτίου στηριζόμενου από τη ΝΔ, προτείνοντας να κατέβουν τα στελέχη της στο ψηφοδέλτιο του Αλέκου Πάσχου και να μοιραστούν θέσεις αντιπροέδρων.

Όταν δεν το κατάφερε, γιατί συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση της πλειοψηφίας των μελών της ΝΟΔΕ, σαμποτάρισε με διάφορους τρόπους την υποψηφιότητα του Ανέστη Χανδρινού.

Εικονικά φαινόταν ότι τον βοηθούσε, στην πράξη όμως ο ίδιος και ο μέντοράς  του Ηλίας Βεζδρεβάνης (που πολιτικά είναι εδώ και χρόνια απαξιωμένος στη συνείδηση του κόσμου…), έτρεχαν για την εκλογή του Αλέκου Πάσχου, στο εστιατόριο του οποίου, χωρίς ο ίδιος να το επιδιώκει, ξημεροβραδιάζονται…

Τα εγκαίνια του Πολάκη

Στη  δεύτερη περίπτωση, η εξοργιστική  συμμετοχή του  και οι φωτογραφίες στο κόψιμο της κορδέλας δίπλα στον  Πολάκη, τα τραπεζώματα μαζί του αλλά  και η «αφωνία» του να υπερασπιστεί  το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ,  προκάλεσε τη δημόσια αποδοκιμασία τόσο της ΝΟΔΕ όσο και της μεγαλύτερης τοπικής οργάνωσης του νομού, της ΔΗΜΤΟ  Ηγουμενίτσας.

Θυμίζουμε το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ:

«Σαν ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας, ξεπερνούμε τις ύβρεις και τις ψευδολογίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και του απαντάμε με την αλήθεια, το έργο μας, την προοπτική που δίνουμε, τις θέσεις μας και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε.

Επίσης, κάνουμε γνωστό σε όλους, ότι εμείς δεν συμμετέχουμε σε τραπέζια, φιέστες και ψευδοπανηγυρισμούς για δήθεν έργο, αλλά αντίθετα με αίσθημα ευθύνης υποσχόμαστε ότι η ΝΔ ως Κυβέρνηση, που θα γίνει πολύ σύντομα, θα λειτουργήσει το Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας σύμφωνα με την πραγματική αποστολή του, για την οποία η ίδια το προόριζε προς όφελος του θεσπρωτικού Λαού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας, ανέφερε χαρακτηριστικά  για τον Γιόγιακα:

«Όσον αφορά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και του περιφερειάρχη Ηπείρου, στις οποίες αναφέρεσαι (απευθύνονται στον Μάριο Κάτση),  ούτε τις είδαμε ούτε τις ακούσαμε, γιατί εμείς δεν συμμετείχαμε στη φιέστα που κάνατε».

Καιρός να ξυπνήσουμε!!!

Είναι φανερό ότι ο Γιόγιακας ασχολείται μόνο με τον εαυτούλη του, την επανεκλογή του, την αύξηση της πελατείας του ιατρείου του και της προσωπικής του περιουσίας μέσω της πολιτικής.

Δεν έχει κόμμα, δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει πολιτική παρουσία και λόγο, έχει όμως  τον τρόπο να κοροϊδεύει τον κοσμάκη!

Αν δεχθεί κάποιος τα παραπάνω και τα πολλά περισσότερα που δεν χωράνε εδώ ως τεκμήρια ανικανότητας και πολιτικού τυχοδιωκτισμού,  θα αναρωτηθεί:

Πώς φτάνουν τέτοιοι  άνθρωποι να είναι βουλευτές, να εκπροσωπούν ολόκληρες περιφέρειες και  να συνδιαμορφώνουν το μέλλον της χώρας;

Η απάντηση είναι απλούστατη: Είμαστε πάρα πολύ κακοί ψηφοφόροι.

Κάποτε όμως θα πρέπει να  ξυπνήσουμε!!!