Συνεχίζει ακάθεκτος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης την πολιτική του μαυρογυαλούρου, πασπαλισμένη με ολίγο αριστερόστροφο λαϊκισμό και με γκάφες!
Τις προάλλες, στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής, ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook την ομιλία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.
Ένας από τους φίλους του έσπευσε να του θέσει το φλέγον ερώτημα των ημερών «πες μας και κάτι για την αύξηση των διοδίων σε όλη την Εγνατία;».
Η απάντηση του θεσπρωτού βουλευτή , μπορεί να στείλει τον καθένα μας απευθείας σε γιατρό:
«Αν ρωτάς για την απόφαση Χρυσοχοίδη, την ανατρέπουμε με αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια, παντού, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους…».
Η ερώτηση δεν αφορούσε βέβαια την απόφαση Χρυσοχοίδη που την εφάρμοσε και δεν την κατάργησε, όπως έταζε πριν το 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά την πρόσφατη απόφαση Σπίρτζη- Τσακαλώτου που αυξάνει από 1/1/2019 τις τιμές των διοδίων στην Εγνατία από 60% έως 120% και καταργεί όλες τις απαλλαγές.
Προχθές, ο ίδιος βουλευτής έβγαλε πανηγυρική ανακοίνωση (μεγάλη ημέρα για την Παραμυθιά κλπ, κλπ) για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανακαίνισης του κτιρίου του σχολείου Βούλγαρη.
Μια ένταξη που είναι σημαντική, αλλά στην οποία ο ίδιος δεν είχε καμιά απολύτως συμμετοχή, αφού η επιλογή των δικαιούχων γίνεται από Επιτροπή Αξιολόγησης με αυστηρά τεχνοκρατικά κριτήρια, δεν είναι δηλαδή θέμα πολιτικής απόφασης και η προετοιμασία του φακέλου της αίτησης έγινε με πολύ κόπο και με δουλειά τριών περίπου χρόνων από τη Δημοτική Αρχή Σουλίου.
Δεν του έφτανε όμως αυτό.
Προσπάθησε ακόμη και ένα μικρό έργο αναβάθμισης του προαύλιου χώρου στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, να το παρουσιάσει με ανακοίνωσή του ότι έγινε κατόπιν ενεργειών του… ενώ όλη η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Δε χρειάζεται να βγαίνει αυτός για το παραμικρό για να προλάβει τους άλλους.
Ας αφήσει τους άλλους- αν όντως έχει βοηθήσει- να αναφερθούν αυτοί στον ίδιο.
Διαφορετικά, η απεγνωσμένη προσπάθεια του να παρουσιάσει ότι κάνει έργο, έτσι που γίνεται, με το προσεταιρισμό δηλαδή του έργου των άλλων, καταντάει για γέλια…