Συνηθίζεται να ονομάζεται  «παρακράτος» κάθε ομάδα οργανωμένων συμμοριών, οι οποίες με την ανοχή ή  την εύνοια και τη χρηματοδότηση  των κρατικών μηχανισμών, στα περιθώρια της νομιμότητας, δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις μέσα στο κοινωνικό σύνολο και δρουν με κύριο  όπλο τη βία και την τρομοκράτηση των πολιτικών και  ιδεολογικών τους αντιπάλων.

Όταν πριν από ενάμισι  χρόνο ξεκινήσαμε την επανέκδοση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ,  είχαμε  δηλώσει ότι κινούμαστε σ’ έναν διαφορετικό δρόμο από τους άλλους. Επανεκδώσαμε την εφημερίδα γιατί η  παραποίηση της πραγματικότητας, η επιφανειακή και λαϊκίστικη προσέγγιση, οι πολιτικοί εκβιασμοί και ο πολιτικός και δημοσιογραφικός τυχοδιωκτισμός, ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής. Γιατί έπρεπε να καλυφθεί το κενό πληροφόρησης που υπήρχε στη Θεσπρωτία, κενό που δημιούργησαν ορισμένοι υποτιθέμενοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν «επέτρεπαν»   στο θεσπρωτικό λαό να μάθει τα πραγματικά γεγονότα και την αλήθεια.

Οι δυνάμεις  μας βέβαια  είναι μικρές και «δεν θα αλλάξουμε προφανώς εμείς τον κόσμο», λέγαμε τότε. «Θα σπάσουμε όμως μαζί σας την αδράνεια, θα γράψουμε αλήθειες και όχι ψέματα και ανοησίες, και θα σηκωθούμε μαζί από το τέλμα που  προσπαθούν κάποιοι να μας κρατήσουν». Αυτό λοιπόν και κάναμε.

Η προσπάθεια αυτή αφύπνισε συνειδήσεις, πέρασε στον κόσμο, δημιούργησε φανατικούς αναγνώστες και φίλους αλλά και φανατικούς εχθρούς. Αυτό το περιμέναμε. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα φθάσουν στο σημείο κάποιοι, να μας απειλήσουν και να  αποκαλέσουν τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  «παρακράτος»!!!

Προφανώς και υπάρχει «παρακράτος» στα Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης. Αργυρώνητοι, μονόφθαλμοι ή αλλήθωροι δημοσιογράφοι, χωρίς  ηθικές αναστολές, προσαρμόζονται δίκην χαμαιλέοντα προς το κομματικό χρώμα, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που εξυπηρετούν τα προσωπικά και οικονομικά τους συμφέροντα. Το «παρακράτος»  αυτών των ΜΜΕ δεν επιχορηγείται μόνο από χαριστικά δάνεια ή  κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά απαγορεύει ταυτόχρονα στο κράτος οποιονδήποτε οικονομικό έλεγχο επάνω στις οικονομικές του δραστηριότητες!

Εμείς, όμως, δεν έχουμε  σχέση με τέτοιες καταστάσεις…

Πρώτα απ’ όλα δεν έχουμε καμία σχέση με την κρατική χρηματοδότηση. Δεν παίρνουμε με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ούτε  από το κράτος μέσω  κρατικής διαφήμισης ή προκηρύξεων, ούτε από την Αυτοδιοίκηση  Α΄ και Β΄ βαθμού μέσω καταχωρίσεων, διαφημίσεων, προκηρύξεων δημοπρασιών κλπ.

Δεύτερον,  δεν παίρνουμε χρήματα ούτε από τον ιδιωτικό τομέα, αφού δεν έχουμε συνδρομές για τους αναγνώστες μας (η έκδοση είναι FREE PRESS), ούτε  ιδιωτική διαφήμιση. Η ιδιοκτησία, που έχει άλλη κύρια δραστηριότητα, χρηματοδοτεί τη συγκεκριμένη εφημερίδα για τους σκοπούς που προηγούμενα αναφέραμε.

Το κυριότερο όμως είναι ότι υπηρετούμε την αλήθεια στην ενημέρωση, που είναι και η πραγματική δουλειά των ΜΜΕ. Το αυτονόητο σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία, που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται (με ελάχιστες εξαιρέσεις) στη Θεσπρωτία! Όλα όσα γράφουμε είναι τεκμηριωμένα και πραγματικά.  Απλά, δεν επιφυλάσσουμε «ευνοϊκή μεταχείριση»,  -γιατί  δεν τη δικαιούνται  πολιτικά και  ηθικά- σ’ αυτούς που μας απειλούν και μας υβρίζουν…

Επιστρέφουμε λοιπόν τον χαρακτηρισμό, σ’ αυτούς που τον αξίζουν!!! «Παρακράτος» είναι τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα. Αυτοί που εκβιάζουν ευσυνείδητους  πολιτικούς, αυτοί που  επιχειρούν την τρομοκράτηση όσων δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες τους, αυτοί που «λασπώνουν»  και θίγουν καθαρούς ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Αυτοί που ξεχνούν… να γράψουν στις φυλλάδες τους για  τις  πραγματικές παρανομίες. Αυτοί που λιβανίζουν με «διθυραμβικά αφηγήματα» τους φελλούς, για να βυθίσουν τους πραγματικά ικανούς. «Άξιος ο μισθός τους»…