«Φρένο» στη σπέκουλα εσωκομματικών αντιπάλων του Αντώνη Μπέζα που την τελευταία εβδομάδα, επιχειρούν να χρεώσουν στον πρώην Υπουργό αυτά που δεν απέδωσαν ούτε οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην επίμαχη δικογραφία της Novartis… έβαλε το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο πρώην Υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το μήνυμα της ηγεσίας του κόμματος είναι σαφές, το υποστήριξε εδώ και καιρό μεταξύ άλλων ο Θεσπρωτός πρώην Υφυπουργός Υγείας και τη γραμμή ακολουθεί από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη: στήριξη όλων όσων κατηγορούνται ως εμπλεκόμενοι στο φάκελο Novartis και άμυνα στις κατηγορίες, με τον ισχυρισμό ότι τα ως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα σαθρό και ασυνάρτητο κατηγορητήριο, με πολιτικά κίνητρα.

Η διαφορά στην περίπτωση του Αντώνη Μπέζα είναι πως ουδέποτε κατονομάστηκε από τους προστατευόμενους μάρτυρες της κ. Τουλουπάκη αλλά αναφέρθηκε σε αυτόν ονομαστικά, ως υπογράφοντα το «ύποπτο» κατά τη δικογραφία δελτίο τιμών τον Αύγουστο του 2013, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετούμενος στη συζήτηση στη βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

Με αφορμή την αναφορά του κ. Γεωργιάδη, ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες μια καφενειακή παραφιλολογία στη Θεσπρωτία, υπήρξαν επίσης και δημοσιεύματα που λένε πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «κάρφωσε» το Μπέζα! «Όποιος το λέει αυτό, δεν ξέρει τι του γίνεται.

Εγώ δεν ενέπλεξα τον Αντώνη Μπέζα, τον οποίο υπερεκτιμώ και ήταν καταπληκτικός Υφυπουργός» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Γιαννιώτικο τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε και εξήγησε αυτό ακριβώς που είπε στη βουλή: ότι δηλαδή, «στην αναφορά ενός εκ των μαρτύρων ότι εγώ έβαλα το Μπέζα να υπογράψει το επίμαχο δελτίο του Αυγούστου του 2013, το έκανα διότι ήθελα να ξεκαρφωθώ και ενώ είχα την αρμοδιότητα, έβαλα το Μπέζα να το υπογράψει, ότι αυτό δείχνει την πλημμέλεια της εισαγγελέως, διότι στο συγκεκριμένο δελτίο την αρμοδιότητα τυπικά την είχε ο κ. Μπέζας. Τονίζω τη λέξη τυπικά, διότι από την αρχή εγώ είχα πάρει το φάρμακο, εγώ είχα την πολιτική ευθύνη, σε κανένα απολύτως σημείο δεν είχε την ευθύνη του φαρμάκου ο κ. Μπέζας, το συγκεκριμένο δελτίο το υπέγραψε ο κ. Μπέζας, γιατί τυπικά είχε εκείνος την αρμοδιότητα.

Γι’ αυτό είπα στη συνέχεια ότι δεν έχει τίποτα το κακό αυτό το δελτίο. Το δελτίο το οποίο λέγεται επίμαχο λόγω της αναφοράς του ψευδομάρτυρα, είναι μια χαρά δελτίο, εγώ έχω την ευθύνη του δελτίου και όχι ο κ. Μπέζας, ο κ. Μπέζας το υπογράφει όμως, γιατί έχει την τυπική αρμοδιότητα».

Οι σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ του κ. Μπέζα και του κ. Γεωργιάδη είναι γνωστές και ο τελευταίος το εξέφρασε μεγαλοφώνως αυτό στην τηλεόραση. «Ο κ. Μπέζας ήταν «διαμάντι» – Υφυπουργός, «διαμάντι»… Μα σας λέω ήταν «διαμάντι» και είναι απολύτως σαφές ότι από την πρώτη μέρα, ασχέτως της τυπική αρμοδιότητας, την ευθύνη του φαρμάκου την είχα εγώ» επανέλαβε ο αντιπρόεδρος.

Η στήριξη αυτή του αντιπροέδρου της ΝΔ προς τον πρώην Υφυπουργό για το θέμα της Novartis, είναι ταυτόχρονα και ένα μήνυμα προς εκείνους που επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες, να διαχωρίσουν τους Ηπειρώτες Νεοδημοκράτες σε… «ορθόδοξους» και «προτεστάντες», ανάλογα με την πίστη τους ή όχι στο… Καχριμανικό δόγμα, κάτι που ενίσχυσε η ατυχέστατη παρέμβαση Σπυράκη για την εκδήλωση του Σπύρου Ριζόπουλου. Ο κ. Μπέζας ήταν πάντα ΝΔ, είτε ως εν ενεργεία βουλευτής και Υφυπουργός – Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας – είτε ως απλό στέλεχος και ποτέ δεν το έκρυψε… Είναι ωστόσο δικαίωμά του, όπως και του κάθε πολίτη, να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τις επιλογές άλλων στελεχών του κόμματος… Όταν όμως, η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιείται για εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα από ομόσταυλούς του, οφείλει να έχει λόγο η ηγεσία του κόμματος. Και ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε διπλό μήνυμα χθες…

http://www.bourxas.gr/index.php/politiki/3-politiki/449-georgiadis-stirizei-beza-kai-stelnei-minyma-sti-nd-tis-ipeirou