Ξαναρχίζει η έκδοση της εφημερίδας μας μετά από ολιγόχρονη παύση και σε μια περίοδο κρίσιμη για την πατρίδα μας. Ξαναρχίζει με δύναμη, με αυτοπεποίθηση, με αισιοδοξία, με ελπίδα και με τη σιγουριά ότι θα ανταποκριθεί επαρκώς στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών.

2015-06-02cΓιατί τολμούμε να το κάνουμε τώρα; Γιατί την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο κρισιμότερο ιστορικό δίλημμα που θα προσδιορίσει τη μοίρα της τις επόμενες πολλές δεκαετίες, οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, φαίνονται ανήμποροι να εμβαθύνουν, να πείσουν, να αποφασίσουν και να δράσουν.

Μεγάλο μέρος του πολιτικού μας συστήματος, συνεπικουρούμενο από τα αντίστοιχα μέσα επικοινωνίας, στρέφεται προς έναν καταστροφικό λαϊκισμό. Λέει στον δοκιμαζόμενο λαό τα ευχάριστα που θέλει να ακούσει, αν και γνωρίζει ότι είναι ανεφάρμοστα, παρασύροντάς τον σε μια ουτοπία που οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε τέλμα, διασύρει τη χώρα διεθνώς και την εκτροχιάζει από την ευρωπαϊκή της πορεία.

Ένα άλλο μέρος του πολιτικού μας συστήματος, με τη στήριξη φιλικών μέσων επικοινωνίας, εγκλωβίζεται στον ορθολογισμό μιας ψυχρής τεχνοκρατικής αντίληψης αδυνατώντας να κατανοήσει την αγωνία για επιβίωση του μέσου Έλληνα, την ανασφάλεια και την απόγνωση του επαγγελματία και του αγρότη, την απελπισία του άνεργου επιστήμονα.

Εμείς λοιπόν είμαστε ανάμεσα από όλους αυτούς και σε έναν διαφορετικό δρόμο. Ούτε με τους λαϊκιστές, αλλά ούτε και με τους ελιτίστες και την πολιτική και οικονομική αριστοκρατία. με τους υποκριτές, αλλά ούτε και με τους εγκάθετους. Ούτε με αυτούς που ασχολούνται με τη δημοσιογραφία για να αποκομίσουν οφέλη, αλλά ούτε και με τους εκτός τόπου και χρόνου αιθεροβάμονες.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗΌπως είπε κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «όταν είσαι γνήσια λαϊκός, απεχθάνεσαι τον λαϊκισμό και όταν είσαι υπεύθυνος δημοκράτης, πολεμάς τον ελιτισμό».

Δεν αντέχουμε και δεν ανεχόμαστε άλλο την παραποίηση της αλήθειας, την επιφανειακή και λαϊκίστικη προσέγγιση, τους πολιτικούς εκβιασμούς και τον πολιτικό και δημοσιογραφικό τυχοδιωκτισμό. Ειδικά τώρα που η πατρίδα και η Θεσπρωτία κινδυνεύουν.

Οι δυνάμεις μας βέβαια είναι μικρές και δεν θα αλλάξουμε προφανώς εμείς τον κόσμο. Θα σπάσουμε όμως μαζί σας την αδράνεια, θα γράψουμε αλήθειες και θα σηκωθούμε μαζί από το τέλμα που προσπαθούν κάποιοι να μας κρατήσουν.