Σε νομικές ενέργειες προχώρησε η εταιρία «ÎœÎ­Î»Î¹ Ηπείρου» καθώς μέλι με την ίδια επωνυμία παραμένει στα ράφια σούπερ μάρκετ.
Συγκεκριμένα η εταιρία απέστειλε εξώδικες επιστολές στην LIDL και την MELIDA ζητώντας να αποσύρουν πλήρως το προιόν με την επωνυμία «ÎœÎ­Î»Î¹ Ηπείρου» από τα καταστήματα ανά την Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η επωνυμία χρησιμοποιείται παράνομα, γεγονός που γνώριζαν πριν θέσουν το προιόν σε κυκλοφορία.
Ωστόσο χρησιμοποιήσαν την επωνυμία με σκοπό να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό.
«Î Î±ÏÎ±Î½ÏŒÎ¼Ï‰Ï‚ χρησιμοποιούν την επωνυμία, πράγμα που γνώριζαν πολύ καλά, αλλά το έθεσαν σε κυκλοφορία για να καρπωθούν την φήμη και την πελατεία μας, παραπλανώντας έτσι το καταναλωτικό κοινό κι ανταγωνιζόμενοι παράνομα την επιχείρησή μας, η οποία έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί την επωνυμία, αφού έχει καταχωρήσει νόμιμα τον διακριτικό τίτλο από το 1985 στο Υπουργείο Ανάπτυξης και έχει δημοσιευθεί και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρίας «ÎœÎ­Î»Î¹ Ηπείρου».https://www.epiruspost.gr/oikonomia/epixeiriseis/60159-eksodiko-sto-lidl-apo-to-meli-ipeirou