Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας τον Βασίλη Γιόγιακα για την υπόθεση της  παράνομης εκμίσθωσης κοινόχρηστης έκτασης στην Ελαία Φιλιατών με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταικού σταθμού, την περίοδο που ήταν νομάρχης Θεσπρωτίας. Το γεγονός έγινε γνωστό με δελτία τύπου  που ο ίδιος έστειλε στις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου!

 Ο δικηγόρος του, μάλιστα, Θωμάς Οικονόμου –τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος και διαφημίζει τον εαυτό του- δήλωσε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δικαστηρίου και για το γεγονός ότι από πουθενά δεν προέκυψε το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης!

 

Κάθε τρείς και λίγο στα Δικαστήρια…

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι, πως η Εισαγγελία  Θεσπρωτίας άσκησε αυτεπάγγελτα  ποινική δίωξη κατά του Γιόγιακα για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση  και η ίδια Εισαγγελία, μετά από 1,5 χρόνο πρότεινε την αθώωσή του; Κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας»! Το βασικό όμως ζήτημα δεν είναι αυτό, αφού η συγκεκριμένη υπόθεση  δεν είχε ιδιαίτερο  βάρος.

 Το πρόβλημα είναι ότι η Θεσπρωτία διαθέτει αυτή την περίοδο βουλευτή, που πανηγυρίζει κάθε τρείς και λίγο, ότι τον αθωώνουν τα Δικαστήρια… Και άλλοι έχουν διατελέσει νομάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές, υπουργοί κλπ  σ’ αυτόν τον τόπο. Κανένας, εξαιρούμε την  περίπτωση Ντουμάζιου,  δεν είχε τα μπλεξίματα που έχει ο συγκεκριμένος με τα Δικαστήρια.

 

Για πρώτη φορά

Όταν σαν εφημερίδα, είχαμε παρουσιάσει την άρση ασυλίας του  Γιόγιακα γι’ αυτή την  υπόθεση, είχαμε γράψει χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της Θεσπρωτίας, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά, αντιπρόσωπός της στο Κοινοβούλιο υφίσταται την απαξιωτική ηθικά και ατιμωτική πολιτικά διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 62 του Συντάγματος, δηλαδή την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομες πράξεις του». Αυτή είναι η ουσία και ας μην πανηγυρίζει κάθε φορά που αθωώνεται…

 

Δεν διαπιστώθηκε η αθωότητά του!

Εδώ πανηγύριζε   για την αθώωσή του για το  περιβόητο  dvd, στην οποία πρωτόδικα το Δικαστήριο τον είχε καταδικάσει  για  ενεργητική δωροδοκία!!! Δημιούργησε τότε την εντύπωση  ότι  πολιτικοί  αντίπαλοι  και τοπικά συμφέροντα τον κυνηγούσαν και   ήλθε η  Δικαιοσύνη και αποκάλυψε τη σκευωρία…

 Ο πρώην αντινομάρχης Θωμάς Δήμας  συκοφαντήθηκε  και παρουσιάστηκε ως  υπεύθυνος της δολοπλοκίας, ενώ το μόνο που έκανε, ήταν να αποκαλύψει την παράνομη πράξη. Απέκρυψε δηλαδή, με τα δημοσιογραφικά του φερέφωνα, ότι δεν αθωώθηκε  επειδή το Δικαστήριο διαπίστωσε πως δεν χρηματίστηκε αλλά γιατί   θεώρησε ότι το dvd   δεν ήταν νόμιμο, αφού  η  βιντεοσκόπηση έγινε χωρίς άδεια και  δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό υλικό!!!

Δεν αθωώθηκε όμως μόνο γι’ αυτό… Στο επόμενο φύλλο μας, μόνοι σας θα καταλάβετε από αυτά που θα σας δείξουμε, τι άλλο έγινε στη συγκεκριμένη δίκη….