Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία, που παραμένει για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο σε ύφεση, σχολιάζει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Σημειώνει ότι η δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα γίνει χειρότερη όταν έρθει ο «λογαριασμός» των υφεσιακών μέτρων που ψηφίστηκαν. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας στη δήλωσή του αναφέρει:

«Με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το Α.Ε.Π. του 1ου τριμήνου του 2016 (δεύτερη εκτίμηση), η Ελληνική οικονομία επέστρεψε και εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό, αναθεωρημένο μάλιστα επί τα χείρω, έδαφος. Παραμένει για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο σε ύφεση.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα ήδη αποτελεί αρνητική εξαίρεση μιας και είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατέγραψε ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Η δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, εξαιτίας της ανερμάτιστης αριστερής διακυβέρνησης, δυστυχώς συνεχίζεται.

Και θα γίνει ακόμη χειρότερη όταν θα έρθει στους πολίτες ο ‘’λογαριασμός’’ των υφεσιακών μέτρων τα οποία πρόσφατα ψηφίστηκαν. Μέτρα έμπνευσης, ‘’ιδιοκτησίας’’ και εκτέλεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

ευγένεια της google news