Την Τετάρτη 20 Ιουνίου, στις 20.00 μμ και στην αίθουσα του Πάνθεον, ο Σπύρος Ριζόπουλος θα βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα, κάνοντας την πρώτη οργανωμένη ομιλία του στη θεσπρωτική πρωτεύουσα.
Σαν ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ free press έχουμε από την αρχή παρουσιάσει τη δραστηριότητα Ριζόπουλου για υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρότι έχουμε κατακριθεί από το γνωστό σύστημα… για την ενέργειά μας αυτή.
Γιατί το κάνουμε: Γιατί πιστεύουμε ότι στη Δημοκρατία πρέπει ν’ ακούγονται όλες οι φωνές και γιατί, επίσης, μόνο όταν υπάρχει αντιπολίτευση και εναλλακτικός πολιτικός λόγος και παρουσία, μία εξουσία κρατική ή τοπική μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα.
Από εκεί και πέρα τι θα ψηφίσει ο κόσμος και ποιες θα είναι τελικά οι υποψηφιότητες για την Αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο, αυτά είναι πράγματα που θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε πολύ αργότερα..
Τρανή απόδειξη της ορθότητας της λογικής μας, αποτελεί η στάση της περιφερειακής αρχής Καχριμάνη σε σχέση με τη Θεσπρωτία και η μεταβολή αυτής της στάσης μετά την εμφάνιση και την «απειλή» του ηπειρώτη επικοινωνιολόγου.
«Όπου μας εζητήθη»!
Στη φετινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων του 2017 έγινε και ο απολογισμός των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών Θεσπρωτίας, Πρέβεζας κλπ. Θαυμάστε ορισμένα αποσπάσματα, από τον απολογισμό που έκανε και έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης:
«Όπως κάθε χρόνο έτσι και την χρονιά που πέρασε υπήρξαμε αρωγοί σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής μας. Προς τον αγροκτηνοτροφικό τομέα προβήκαμε σε πλείστες διανοίξεις, αποκαταστάσεις λόγω βροχοπτώσεων των οδικών δικτύων προς αγροτικές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και πέρυσι εφαρμόσαμε με επιτυχία το πρόγραμμα για τη Δακοκτονία. Προωθήσαμε, όντως με κάποια καθυστέρηση, μεγάλο αριθμό αιτήσεων για αγροτικό εξηλεκτρισμό…».
«Την περίοδο από Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο ανακουφίσαμε τροφοδοτώντας τις κτηνοτροφικές μονάδες του νομού με χιλιάδες τόνους νερό λόγω του ότι όλοι οι ταμιευτήρες είχαν ξεραθεί λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Προωθήσαμε πάνω από σαράντα δρομολόγια των 15 τόνων ανά διήμερο περίπου.
Με τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας προβήκαμε σε πλείστες παρεμβάσεις αποκαταστάσεων, καθαρισμών μεταφοράς κλπ στους Τ.Ο.Ε.Β της περιοχής αλλά και σε συνεργασία με τους Δήμους της Θεσπρωτίας όπου μας εζητήθη. Προβήκαμε σε παρεμβάσεις διευθέτησης της κοίτης του Καλαμά αλλά δυστυχώς η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος χρίζει ουσιαστικής παρέμβασης τεραστίου προϋπολογισμού (και τι κάνουν γι’ αυτό;). Προβήκαμε σε εκτεταμένους καθαρισμούς των ρεμάτων στην περιοχή, αν και είναι εκτός αρμοδιότητας μας (εξηγεί στη συνέχεια γιατί το έκαναν), διότι προέχει η προστασία των πολιτών…».
«Είμαστε δίπλα ενεργά και συνδράμουμε στα σωματεία, συλλόγους και όπου αλλού συνδιοργανώνοντας δράσεις, εκδηλώσεις και άλλα στα διακριτικά πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας. Συνεχίζουμε την συνεργασία μας (τι κάνουν δηλαδή;) με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας ως εταίροι στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος για την δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στην περιοχή Γκρίκας Δήμου Σουλίου, με ταυτόχρονη ενσωμάτωση στο όλο εγχείρημα του Βιοτεχνικού Πάρκου. Σαν Περιφέρεια μελετούμε (ακόμη μελετούν;) την οδική σύνδεση της Εγνατίας με τον χώρο εγκαταστάσεων του Εμπορευματικού…».
Μηχανισμός ρουσφετιών για ψηφοθηρία
Όπως όλοι καταλαβαίνετε, εδώ πρόκειται για τα βασικά και αυτονόητα, για τον απολογισμό δηλαδή του προέδρου μιας μικρής Τοπικής Κοινότητας… και όχι για τον απολογισμό μιας περιφερειακής αρχής.
Αν αυτό είναι απολογισμός του έργου περιφερειακής αρχής, τότε εμείς είμαστε αστροναύτες…
Χωρίς όραμα, χωρίς στρατηγική, σχεδιασμό και προοπτική, χωρίς μεγάλες παρεμβάσεις, χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς προσέλκυση πόρων και επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η περίοδος Καχριμάνη- Πιτούλη στη Θεσπρωτία έχει εκφυλίσει την Περιφέρεια σε μηχανισμό ρουσφετολογικών παρεμβάσεων με στόχο την ψηφοθηρία… και βέβαια αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί και συλλέγει ψήφους, με αναθέσεις έργων μέσα από ένα στενό κύκλο ανθρώπων.
Ξαφνικά (;) θυμήθηκε τη Θεσπρωτία
Όλα αυτά μέχρις ότου εμφανίστηκε και απέκτησε μια σχετική δυναμική ο Σπύρος Ριζόπουλος…
Ξαφνικά, ο Αλέκος Καχριμάνης άρχισε να εμφανίζεται τακτικότερα στη Θεσπρωτία, αύξησε μεν τα ρουσφέτια και τις ατομικές διευθετήσεις, προχώρησε όμως επιτέλους δύο σημαντικά έργα στη Θεσπρωτία, τα μοναδικά στη διάρκεια της επταετούς θητείας του σαν Περιφερειάρχης!!
Την ολοκλήρωση της σύνδεσης του Σουλίου με την Εγνατία Οδό (προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, που το είχε υποσχεθεί από το 2010 σαν έργο πρώτης προτεραιότητας) και την διαμόρφωση της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας (έργο 11 εκατ. ευρώ, που ο Πιτούλης το ανακοινώνει εδώ και 15 χρόνια από τότε που ήταν Δήμαρχος…).
Βλέπετε λοιπόν ότι ο «φόβος φυλάει τα έρμα»;
Η έλλειψη αντιπολίτευσης και ουσιαστικής κριτικής από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν σαν αποτέλεσμα η Θεσπρωτία, στην οποία παίρνει 70% ο Καχριμάνης, να είναι στο περιθώριο των μεγάλων παρεμβάσεων σε αντίθεση με τα Γιάννενα, την Πρέβεζα και την Άρτα.
Τώρα όμως;