Στις 27 Σεπτεμβρίου   θα συζητηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο  η προσφυγή   του συνιδιοκτήτη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Θωμά Δήμα κατά του  Βασίλη Γιόγιακα.

Η συζήτηση γίνεται μετά από   αναβολή που ζήτησε ο ίδιος ο Γιόγιακας, εκλιπαρώντας  τους Δικαστές.

Η απόφαση  δεν  θα βγει την ίδια ημέρα. Το   επόμενο  όμως  διάστημα  θα υπάρξει η διάσκεψη των Δικαστών και η σχετική  ψηφοφορία.

Όταν θα  εκδοθεί η απόφαση,  θα είναι οριστική γιατί  δεν υπάρχει άλλο  στάδιο στη  διαδικασία.

Όπως είναι γνωστό, ο εν λόγω κύριος ενώ έχει εκλεγεί βουλευτής διατηρεί ταυτόχρονα ενεργή σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ,  ο οποίος τον πληρώνει με μηνιάτικο μισθό για να βλέπει δωρεάν  ασφαλισμένους  στο ιατρείο του  στην Ηγουμενίτσα.

 

Σιωπή  και  μετά… παραπληροφόρηση

Μετά την προσφυγή, όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις,  υπήρξε εισήγηση στην οποία η εισηγήτρια- Δικαστής αποφαίνεται  ότι  «…επειδή  ο Βασίλειος Γιόγιακας  δεν έχει υποβάλει σχετική δήλωση μεταξύ βουλευτικού αξιώματος και της ιδιότητας του συμβεβλημένου ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ πρέπει να  γίνει δεκτό ότι εξέπεσε αυτοδικαίως του βουλευτικού αξιώματος».

Αυτή η εισήγηση θα  ανακοινωθεί επισήμως στις 27 Σεπτεμβρίου και θα αναπτυχθούν προφορικά τα επιχειρήματα των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Όταν σαν   ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ παρουσιάσαμε για πρώτη φορά  το θέμα ενημερώνοντας το θεσπρωτικό λαό,  αντιμετωπίσαμε   τη σιωπή των   τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, δεχθήκαμε  τη σφοδρή πολεμική  και την παραπληροφόρηση του Γιόγιακα, που χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα την ύπαρξη ενός υπηρεσιακού εγγράφου του  ΕΟΠΥΥ το οποίο ανέφερε  ότι η συγκεκριμένη σύμβαση δεν εμπίπτει στα ασυμβίβαστα  του Συντάγματος…

Απαντήσαμε    ότι για εμάς το θέμα  πέρα από νομικό είναι ταυτόχρονα  πολιτικό και ηθικό, ότι  μόνο το ΑΕΔ είναι αρμόδιο να αποφανθεί για το  Σύνταγμα και ότι η ΝΔ θα έπρεπε  για λόγους ευθιξίας και ηθικού πλεονεκτήματος, που ο ίδιος   δε διαθέτει, να ζητήσει την παραίτησή του πριν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Να κάνει δηλαδή αυτό  που έπραξε  όταν αποκαλύφθηκε η αντίστοιχη περίπτωση με την Όλγα Γεροβασίλη…

 

Να περιφρουρήσει το Σύνταγμα

Όταν έγινε γνωστή, πάλι από την εφημερίδα μας,  η εισήγηση που αποτελεί νομικό καταπέλτη κατά του Γιόγιακα, κάποιοι άρχισαν να προβληματίζονται και να βλέπουν την υπόθεση με διαφορετικό μάτι.

Ακόμη και  το  δημοσιογραφικό φερέφωνό του,  ο Βαγγέλης Μάστορας, σε πρόσφατο δημοσίευμα  άρχισε να σφυρίζει αλλιώτικα, παραδεχόμενος ότι  «όλα συμβαίνουν στην πολιτική».

Αποδεχόμενος δηλαδή, εμμέσως πλην  σαφώς ότι μπορεί να χάσει τη δίκη ο Γιόγιακας.

Διαστρεβλώνει  βέβαια την πραγματικότητα, αφού   η έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα δεν θα είναι αποτέλεσμα  πολιτικής  απόφασης αλλά  συνέπεια δικαστικής απόφασης.

Παρότι  στο παρελθόν έχουν δει τα μάτια μας πολλά με τη Δικαιοσύνη, περιμένουμε  με σεβασμό την απόφασή της.

 Δεν μπορούμε να την προεξοφλήσουμε.

 Ελπίζουμε όμως και ευχόμαστε ότι θα περιφρουρήσει το κύρος του Συντάγματος, που ορισμένοι  ενώ  το ψηφίζουν και ορκίζονται να το υπερασπίζονται, στην πράξη  το καταπατούν βάναυσα.