Οριστικοποιήθηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες: Αλ. Καχριμάνης (ΝΔ), Σπ. Ριζόπουλος (ανεξ/τος), Δ. Δημητρίου (ΚΙΝΑΛ), Γ. Ζάψας (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Κωτσαντής; (ΚΚΕ), Ν. Ζήκος; (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Κ. Αναγνώστου (Χ.Α.)

Στο σημερινό επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάψα κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου. Η συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου έγινε με την παρουσία του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, νυν γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.

Όμως οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Ζάψα…

Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Δημήτρης Χαμπίπης και Γιώργος Ζάκας δεν τον ακολουθούν, καθώς δεν θέλουν να πάνε κόντρα στο κόμμα του το ΚΙΝΑΛ, ούτε όμως –προς το παρόν τουλάχιστον- συντάσσονται στο συνδυασμό του Δημήτρη Δημητρίου που ηγείται του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου συνεδρίασε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνου Σκουρλέτη, Υπουργών και Βουλευτών της περιοχής μας, των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και Αυτοδιοικητικών στελεχών, προκειμένου να συζητήσει τις επιλογές του κόμματος για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε να ενταθούν οι προσπάθειες δημιουργίας του ευρύτερου δυνατού κοινωνικού και αυτοδιοικητικού μετώπου με κέντρο τις ανάγκες των πολιτών. 

Εκτιμήθηκε ότι ο κοινός βηματισμός των δύο Αυτοδιοικητικών παρατάξεων “ Ήπειρος Ανατροπής” και “Συμμαχία Ηπειρωτών” στο έδαφος των θεσμικών αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κορυφαία την καθιέρωση της απλής αναλογικής, βρίσκεται στην κατεύθυνση συγκρότησης προοδευτικού μετώπου στην περιοχή μας, που είναι απαραίτητο για την ανατροπή στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στη βάση των παραπάνω, η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή καταθέτει στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις την πρόταση να ηγηθεί του εγχειρήματος αυτού ο Γιώργος Ζάψας»

 

 

http://epirusin.blogspot.com/2018/10/blog-post_24.html