Στις Αρένες του Γράμμου, στο ετήσιο καλοκαιρινό αντάμωμα του Συλλόγου Βλάχων Θεσπρωτίας, βρέθηκαν φέτος (καθότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο) ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.
Ο Πιτούλης, που σύμφωνα με το νέο νόμο για την Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι χωρικός αντιπεριφερειάρχης αλλά θα διεκδικήσει το σταυρό όπως οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε «αναμμένα κάρβουνα».
Η κατάσταση γίνεται γι’ αυτόν ακόμη πιο δύσκολη από το γεγονός ότι θα ισχύει πλέον για την Αυτοδιοίκηση και η απλή αναλογική, οπότε οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν στη Θεσπρωτία για τον πλειοψηφούντα συνδυασμό (αν ο Καχριμάνης εκλεγεί πάλι περιφερειάρχης…) θα είναι πολύ λιγότεροι απ’ ότι στις προηγούμενες εκλογές.
Πανικόβλητος!
Μέσα λοιπόν στον πανικό του (η εκλογή του είναι πολύ δύσκολη…), από τη μια προσπαθεί να προτείνει στον Καχριμάνη ψηφοδέλτιο που θα φαίνεται ότι είναι ανανεωμένο, στην πραγματικότητα όμως θα αποτελείται από πρόσωπα που δεν μπορούν να «τραβήξουν» πολλούς σταυρούς, για να επωφεληθεί ο ίδιος, και από την άλλη προσπαθεί να εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση του Καχριμάνη ότι θα τον ορίσει αντιπεριφερειάρχη ασχέτως με τη σειρά εκλογής του…
Το τελευταίο προκαλεί όπως είναι φυσικό την αντίδραση των συναδέλφων του, σημερινών περιφερειακών συμβούλων, που θεωρούν ότι μια ακόμη θητεία του Πιτούλη σαν αντιπεριφερειάρχη δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στη Θεσπρωτία (έχει καταντήσει δημόσιος υπάλληλος…) και ζητούν από τον Καχριμάνη να ορίσει ως αντιπεριφερειάρχη νέο πρόσωπο και σε κάθε περίπτωση αυτόν που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
Εκβιάζει και πάλι…
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, ο Πιτούλης, που δεν ασχολείται με τίποτα άλλο, άρχισε πάλι τα παλιά του κόλπα…
Όπως το 2010 που ο Γιόγιακας είχε κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και απειλούσε πάλι ότι θα κατέβει και αυτός υποψήφιος…
Παρόντος του Καχριμάνη, αποκάλυψε, με σοβαρότητα δήθεν, στο αντάμωμα στις Αρένες σε παρευρισκόμενους, ότι σκέφτεται σοβαρά να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
Άνθρωποι που τον γνωρίζουν χρόνια τώρα, γέλασαν όταν μαθεύτηκε το νέο στην Ηγουμενίτσα.
«Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα», είπαν.
«Αυτός δεν μπορεί να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος, ποιος θα τον ακολουθήσει για να κάνει συνδυασμό στο Δήμο Ηγουμενίτσας;», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσαν: «Εκβιασμό κάνει. Γι’ αυτό βάζει και την Αλέκα Κοτσώνη μπροστά. Για να πέσουν όλοι από τη ΝΔ επάνω του, να τον παρακαλέσουν να αποσυρθεί και σαν αντάλλαγμα να του υποσχεθεί ο Καχριμάνης ότι θα τον ξανακάνει αντιπεριφερειάρχη»!!!
Κάτι ξέρουν οι παλιοί φίλοι…