Απαντήσεις σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τις συνέπειες της καθυστέρησης στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησηςζητά η Νέα Δημοκρατία από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, επαναφέρει τα ερωτήματα που έθεσε στον κ. Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχόμενη να τα θέτει κάθε ημέρα έως ότου λάβει απάντηση από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, επιτίθεται στον πρωθυπουργό,. ο οποίος -όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΝΔ- στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή «αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα”

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τέσσερα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει άμεσα ο κ. Τσίπρας»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προς τον πρωθυπουργό τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ο κ. Τσίπρας αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα.

Επειδή τα ερωτήματα αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και κάθε πολίτη τα επαναλαμβάνουμε και ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

– Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

– Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

– Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

– Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις.

Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει»

 

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/nd-tessera-anapantita-erotimata-gia-ton-aleksi-tsipra/2.114179