Με μια σκληρή αλλά τεκμηριωμένη ανακοίνωση της, η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας «έσπασε» επιτέλους την πολύμηνη σιωπή της και πήρε θέση για τη φιέστα των εγκαινίων Πολάκη στο δήθεν ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Είχε προηγηθεί η αντίδραση του πρώην υπουργού Αντώνη Μπέζα και της Τοπικής Οργάνωσης της Ηγουμενίτσας.
Αξιοσημείωτες , επίσης, πέρα από την για πρώτη φορά αντίδραση της νομαρχιακής κομματικής Οργάνωσης της ΝΔ στη Θεσπρωτία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αφενός η πλήρης πολιτική κάλυψη της ΔΗΜ.ΤΟ Ηγουμενίτσας και αφετέρου η υιοθέτηση από την πλευρά της ΝΟΔΕ της «γραμμής» Μπέζα σε σχέση με το ΤΕΠ και το πολιτικό «άδειασμα» του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα.
Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση αφήνει σαφείς αιχμές κατά του τοπικού βουλευτή και κατακρίνει την πολιτικά απαράδεκτη συμπεριφορά του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Κάνουμε γνωστό σε όλους, ότι εμείς δεν συμμετέχουμε σε τραπέζια, φιέστες και ψευδο-πανηγυρισμούς για δήθεν έργο, αλλά αντίθετα με αίσθημα ευθύνης υποσχόμαστε ότι η ΝΔ ως Κυβέρνηση, που θα γίνει πολύ σύντομα, θα λειτουργήσει το Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας σύμφωνα με την πραγματική αποστολή του».
Η αναφορά αυτή φωτογραφίζει τον Γιόγιακα που όχι μόνο δεν υποστήριξε στα εγκαίνια το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ σε σχέση με το ΤΕΠ και έσπευσε να βγάζει φωτογραφίες κόβοντας κορδέλες με τον περιβόητο και «κόκκινο πανί» για τη ΝΔ Πολάκη, αλλά συμμετείχε με κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι που έγινε προς τιμή του στη Σαγιάδα…
Δεν είναι μάλιστατυχαίο ότι αυτή η συμπεριφορά έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στα τοπικά στελέχη της ΝΔ που έχουν εκνευριστεί με τους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς του Γιόγιακα…

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ έχει ως ακολούθως:
Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια λειτουργίας του μεταφερθέντος Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και της Μονάδας του ΠΕΔΥ, στο κτίριο του προοριζόμενου για λειτουργία Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα ευθύνης και προοπτικής, θέλει να παρατηρήσει και να ενημερώσει το θεσπρωτικό λαό για την αλήθεια των πραγμάτων.
Το Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, με πραγματικό σκοπό να λειτουργήσει ως μονάδα επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας και όχι για να λειτουργήσει υποβαθμισμένο με τη μετεγκατάσταση των υπαρχουσών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου, η συμβολή των κυβερνήσεων της ΝΔ των περιόδων 2004-2009 και 2012-2015 ήταν καθοριστική.
Οι πολίτες της Θεσπρωτίας ενώ περίμεναν εναγωνίως να δουν σε λειτουργία το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, αντ’ αυτού δέχθηκαν από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ένα νέο χτύπημα στον ευαίσθητο τομέα Υγείας.
Σαν ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας, ξεπερνούμε τις ύβρεις και τις ψευδολογίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και του απαντάμε με την αλήθεια, το έργο μας, την προοπτική που δίνουμε, τις θέσεις μας και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε.
Επίσης, κάνουμε γνωστό σε όλους, ότι εμείς δεν συμμετέχουμε σε τραπέζια, φιέστες και ψευδοπανηγυρισμούς για δήθεν έργο, αλλά αντίθετα με αίσθημα ευθύνης υποσχόμαστε ότι η ΝΔ ως Κυβέρνηση, που θα γίνει πολύ σύντομα, θα λειτουργήσει το Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας σύμφωνα με την πραγματική αποστολή του, για την οποία η ίδια το προόριζε προς όφελος του θεσπρωτικού Λαού.
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Αλκιβιάδης Λάμπρου