Στη μεγάλη έκπληξη των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία αναδείχθηκε η Ευτυχία Νικολοπούλου (Έφη), σύζυγος του εκδότη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Θωμά Δήμα.
Όπως είναι γνωστό, πρόεδρος της ΝΟΔΕ επανεκλέχθηκε ο Άλκης Λάμπρου, πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας επανεκλέχθηκε ο «παλαίμαχος» Χρήστος Δήμου, πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Φιλιατών επανεκλέχθηκε ο Χρήστος Νέτης, ενώ η «μάχη» της Παραμυθιάς κερδήθηκε από το νεαρό Θεόδωρο Κώτση, που εκλέχθηκε με άνετη πλειοψηφία έναντι της συνυποψήφιάς του Βέρας Βέρμπη.
Τις εντυπώσεις όμως δεν έκλεψε η μάχη της Παραμυθιάς αλλά η σαρωτική εκλογή της Ευτυχίας (Έφης) Νικολοπούλου στην πρώτη θέση των συνέδρων της Θεσπρωτίας. Η Έφη πήρε 178 ψήφους στην Ηγουμενίτσα, 52 ψήφους στο Φιλιάτι και 128 στην Παραμυθιά, συγκεντρώνοντας το συνολικό αριθμό των 358 ψήφων!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ψηφίστηκε από τους περισσότερους ψηφοφόρους σε ολόκληρο το νομό και σε όλα τα ψηφοδέλτια, αφού ο πρώτος σε ψήφους, ως μέλος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Ανέστης Χανδρινός, (ήταν πρόσφατα και υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο), συγκέντρωσε 338 ψήφους.
Η μεγάλη αυτή νίκη και καθολική αποδοχή σε επίπεδο νομού, αποτελεί ηθική και πολιτική δικαίωση για τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας (γνωστό και ως πρόεδρο της νίκης του 2004) και πρώην αντινομάρχη Θωμά Δήμα.
Η δυναμική «επιστροφή» του στο κόμμα, που ανιδιοτελώς υπηρέτησε από την παιδική του ηλικία, πιστοποιήθηκε με τη συγκεκριμένη πρωτιά και αποτελεί την καλύτερη απάντηση σ’ αυτούς που τον συκοφάντησαν και επιχειρούν χρόνια τώρα να παραπλανήσουν τους Θεσπρωτούς για το ήθος και την αξιοπρέπειά του!