Η κυρία Αλέκα Κοτσώνη είναι σε αρκετούς από εμάς γνωστή και μη εξαιρετέα…
Δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας σήμερα, ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και εκλέχθηκε αρχικά νομαρχιακή σύμβουλος με νομάρχη τον Γιόγιακα…
Συνέχισε σαν υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Θεσπρωτία στις εκλογές του 2009, μετά τις οποίες, επειδή δεν εκλέχθηκε άρχισε τη γκρίνια και την εσωστρέφεια.
Της έφταιγε ο Αντώνης Μπέζας, που αγωνιζόταν για τον εαυτό του και όχι για να εκλεγεί η ίδια… και ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής γιατί δεν ασχολήθηκε προσωπικά με την Κοτσώνη… λες και είχε ο άνθρωπος -την ώρα που καταποντιζόταν η ΝΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα- τη δυνατότητα ν’ ασχοληθεί με τη Θεσπρωτία!
Στήριξε, μετά τις εκλογές του 2009, δημόσια την Ντόρα Μπακογιάννη στην κούρσα για την αρχηγία και όταν αυτή έχασε από τον Αντώνη Σαμαρά έφυγε με καταγγελίες και ανακοινώσεις από τη ΝΔ, και προσχώρησε μαζί με τον Γιόγιακα (έχουν κοινή πορεία στον πολιτικό αριβισμό και τη δημαγωγία) στο νεοϊδρυθέν τότε κόμμα των ΑΝΕΛ του Πανούλη Καμένου.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 «έτρεχε» με τον Γιόγιακα για να χάσει η ΝΔ, στηρίζοντας τους ΑΝΕΛ και καθοδηγώντας τους υποψηφίους τους στη Θεσπρωτία.
Στις δημοτικές εκλογές του 2014 στήριξε από τους πρώτους την υποψηφιότητα του Γιάννη Λώλου, εκλέχθηκε μαζί του δημοτική σύμβουλος και όταν δεν την έκανε από την πρώτη χρονιά Αντιδήμαρχο, αποχώρησε από το συνδυασμό του.
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς παραιτήθηκε από την αρχηγία της ΝΔ και καθώς ο Αντώνης Μπέζας δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, επανήλθε στη ΝΔ, παριστάνοντας το στέλεχος της πρώτης γραμμής…

Υποψήφια Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Τελευταία δηλώνει ότι θα κατέβει υποψήφια για Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και ότι η ΝΔ με τον κολλητό της Γιόγιακα θα στηρίξει αυτήν και όχι τον τωρινό Δήμαρχο Γιάννη Λώλο.
Την πρόλαβε βέβαια ο Γιάννης Γόγολος…
Παράλληλα, όντας (χάρη στον Λώλο) πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη» της Θεσπρωτίας, αναπτύσσει δραστηριότητα μέσω του Κέντρου, μετατρέποντάς το σε ρουσφετολογικό «παραμάζο» και ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις των εργαζόμενών του αλλά και του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη συνέντευξη στην Αθήνα και στις επαφές της με τα συναρμόδια Υπουργεία, η Διοίκηση του Σωματείου ανέφερε ως «κακό παράδειγμα» στη χώρα μας το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη, στο οποίο η πρόεδρός του (δηλαδή η Κοτσώνη) αυθαιρετεί και ο ΟΚΑΝΑ κωφεύει…

Δεν είναι δικαίωμά της
Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;
Είναι δικαίωμά της κας Κοτσώνη να ασχολείται με τα κοινά, να αλλάζει κόμματα ανάλογα με τα συμφέροντά της, να θέλει να είναι υποψήφια Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, να στηρίζει τον όμοιό της Γιόγιακα (στο γραφείο του οποίου αποσπάστηκε για κάποιο διάστημα), να οργανώνει φιλολογικές βραδιές, να αγαπάει τις καρέκλες και να έχει προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες κλπ, κλπ.
Που θα βρει εξάλλου η Θεσπρωτία τέτοιο «κελεπούρι»;
Δεν είναι δικαίωμά της όμως να απειλεί και να βρίζει όποιον της κάνει κριτική!!
Να παίρνει τηλέφωνο στις εφημερίδες και να απειλεί το προσωπικό επειδή δημοσίευσαν κάτι που δεν της αρέσει ή αναδημοσίευσαν τις καταγγελίες των εργαζόμενων στην «Αριάδνη».
Όποιος ασχολείται με τα κοινά οφείλει να δέχεται την κριτική, ακόμη και αν αυτή είναι κακόπιστη…
Απαντάει στην κριτική με επιχειρήματα και χωρίς δεκανίκια (έφτασε στο σημείο να ζητά τη στήριξη της ΝΔ επειδή την κυνηγούν οι κομμουνιστές…), με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και ο λαός θα κρίνει…
Τα αναφέρουμε λοιπόν αυτά, για να μαζευτεί.
Γιατί εμείς δε φοβόμαστε κανέναν, αφού δεν περιμένουμε επιχορήγηση… ούτε από τον Πιτούλη, ούτε από τον Γιόγιακα…