Πολύς λόγος έγινε για τον Ιβάν Σαββίδη.

Από τις επιχειρηματικές του  δραστηριότητες έως και την «απειλή» ότι θα κατέβει στην πολιτική σκηνή και  θ’ αρχίσει να… μιλάει ελληνικά!

Η μεγάλη φασαρία έγινε όταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Κοζάνης – και όχι της Ξάνθης ή της Κομοτηνής όπως θα ήταν το σωστό-  υπέγραψε τη γνωστή βουλευτική τροπολογία  για τη διαγραφή των χρεών της ΣΕΚΑΠ.

Ο τελευταίος, μάλιστα, σε  μία  κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε ότι του την έγραψαν και του την έδωσαν να την καταθέσει  και μάλιστα δύο φορές…

Τα παραπάνω είναι γνωστά και η ζωή θα δείξει   ποιος έχει  δίκιο ή άδικο στη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση που ακολούθησε.

Εκείνο όμως  που δεν έγινε γνωστό,  ήταν ποιος και πότε επέβαλε αυτό το μεγάλο  πρόστιμο –που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 38,5 εκατ. ευρώ-  στην ΣΕΚΑΠ και το κληρονόμησε ο Σαββίδης όταν την αγόρασε.

Είναι ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος όταν πήρε την πληροφορία ότι στελέχη της κρατικής τότε ΣΕΚΑΠ έκαναν λαθρεμπόριο  τσιγάρων, όχι μόνο δεν το «έκανε γαργάρα»  αλλά έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι έλεγχοι για να σταματήσει το «φαγοπότι»…