Το  3ο προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα  και η επίσκεψη την επόμενη ημέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό στίγμα του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που λίγες ημέρες πριν είχε  και αυτός επισκεφθεί τη Θεσπρωτία χωρίς να τολμήσει… να έλθει σε  επαφή με τον κόσμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να περιοδεύσει στους δρόμους της Ηγουμενίτσας, να μπει σε μαγαζιά και καφετέριες και να ανοίξει διάλογο με τους πολίτες!

 

Στα χέρια πολιτικάντηδων…

Η περιοδεία   δεν ήταν ότι καλύτερο από πλευράς οργάνωσης. Όταν  σοβαρά ζητήματα αφήνονται στα χέρια πολιτικάντηδων, δεν περιμέναμε  κάτι καλύτερο.

Υπάρχουν   σημαντικότερες δομές για ΑΜΕΑ,  όπως το ειδικό σχολείο στη Νέα Σελεύκεια και το ΚΔΑΠ –ΑΜΕΑ στο Λαδοχώρι  που θα μπορούσε να επισκεφθεί, ούτε επιλέγεται  μια βιοτεχνική μονάδα επειδή δεν την επισκέφθηκε   ο  Τσίπρας.

Επίσης, δεν είναι εικόνα να περιμένουν στο δρόμο, σαν γαμπρό με ανθοδέσμες,  τον μελλοντικό πρωθυπουργό…

 

Πλημμύρισε τους δρόμους!

Η οργάνωση της επίσκεψης έπρεπε να γίνει διαφορετικά. Να προκύψουν πολιτικά μηνύματα και να έχει σχέση με τα θέματα του προσυνεδρίου των Ιωαννίνων. Όλες όμως  οι αστοχίες, «ξεπλύθηκαν» από την ανταπόκριση   και το αγκάλιασμα στους δρόμους της Ηγουμενίτσας.

Πίσω από τον Μητσοτάκη  έτρεχαν μπουλούκια κομματικών, που βλέποντας ότι η ΝΔ  έρχεται στην εξουσία θυμήθηκαν  ότι είναι δεξιοί.

Την παράσταση όμως έκλεψε  ο κόσμος που πλημμύρισε τους δρόμους και  έδειξε ότι εμπιστεύεται πάλι τη ΝΔ και τη θεωρεί διέξοδο και ελπίδα!

 

Ο παππούς του Κυριάκου

Τον παππού του Κυριάκο Μητσοτάκη  που είχε πολεμήσει ως επικεφαλής σώματος Κρητών εθελοντών για την απελευθέρωση της Ηπείρου το 1913, θυμήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση  με κτηνοτρόφους της περιοχής   στα σφαγεία  του Θόδωρου Σάσση στην Κορύτιανη.

Ανέφερε μάλιστα ότι έχει πάρει από τον πατέρα του και κρατάει σαν «κόρη οφθαλμού» τα γράμματα που έστελνε  από το μέτωπο ο οπλαρχηγός παππούς.

 

Είχα τη μητέρα μου

Στον κεντρικό πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε  ιδιαίτερα συγκινητικό διάλογο με  νέα κοπέλα σε αναπηρικό καροτσάκι.

Του ανέφερε ότι έχει σπουδάσει οικονομικά και τον ενημέρωσε για   τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Σας παρακαλώ δείτε τα ζητήματα της προσβασιμότητας, κόβουν συνοδούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο  Κυριάκος  απάντησε ότι γνωρίζει πολύ καλά από την μητέρα του τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία και της επεσήμανε ότι είναι προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει.

 

Να τα εξηγήσω εγώ…

«Αφήστε πρόεδρε να  τα εξηγήσω εγώ που είμαι  μηχανικός», είπε ο Αντώνης Μπέζας  στο εργοτάξιο της Γ΄ Φάσης  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον άκουσε με προσοχή στη σύντομη περιγραφή των έργων   του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Ο Μπέζας γνωρίζει όσο κανείς  τα θέματα αυτά,  όχι γιατί είναι μηχανικός αλλά γιατί είναι ο άνθρωπος που «έτρεξε» σαν υπουργός και βουλευτής  το έργο του νέου  λιμανιού και του Εμπορευματικού Κέντρου με τις κυβερνήσεις της ΝΔ.