«Ο ευτελισμός της δημοσιογραφίας είναι μια πικρή ιστορία, αλλά αναγκαστικά την καταπίνουμε σαν νιτρογλυκερίνη με περίβλημα κάψουλας, που κάποια στιγμή θα εκραγεί μέσα μας και θα μας εξαερώσει επαγγελματικά».

Αυτό έχει πει στο παρελθόν  γνωστός  Άγγλος δημοσιογράφος, αλλά ποιος να τον ακούσει  εδώ στην Ήπειρο…

Ο «μεγαλοδημοσιογράφος» (εκδότης, διευθυντής, τηλεπαρουσιαστής,  ανταποκριτής, ψάλτης, τέως  Δήμαρχος, τέως αξιωματικός  κλπ, κλπ) Βαγγέλης Μάστορας, έγινε τώρα και έγκριτος συνταγματολόγος!

Πήρε συνέντευξη από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη,  (πόση  σοβαρότητα διαθέτει η συγκεκριμένη για να δίνει συνέντευξη στον Μάστορα;),  για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ART TV και την ρώτησε για την προσφυγή του Θωμά Δήμα κατά του Γιόγιακα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

 

Αυτή, επειδή έχει λερωμένη τη φωλιά της  -αφού δεν παραιτήθηκε από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ όταν ήταν βουλευτής αλλά μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν έγινε υπουργός- του απάντησε ότι κατά την άποψή της δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με τους βουλευτές αλλά μόνο με τους υπουργούς…

 

Κράτησε βέβαια την «πατινή της», λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα σε κάθε περίπτωση,   θα το κρίνει η Δικαιοσύνη…

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταγγείλει δημόσια την κα Γεροβασίλη για το συγκεκριμένο θέμα  και έχει ζητήσει για ηθικούς λόγους την άμεση παραίτησή της από την βουλευτική έδρα.

 

 

Ο όψιμος συνταγματολόγος

 

Ήλθε λοιπόν στη συνέχεια ο «μεγαλοδημοσιογράφος», με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην  εφημερίδα του και αποφάνθηκε ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης… ότι δεν θα εκπέσει από τη βουλευτική έδρα ο Γιόγιακας γιατί το είπε η Γεροβασίλη!!!

 

Αν ανατρέξει όμως  ο όψιμος συνταγματολόγος στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσει ότι το άρθρο 57 παρ. 1 του Συντάγματος (για  την παράβαση του οποίου εγκαλείται ο Γιόγιακας στο ΑΕΔ), αναφέρεται με σαφήνεια  στο ασυμβίβαστο που υπάρχει στην ιδιότητα του βουλευτή  με την παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο.

 

Από την άλλη μεριά, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών αναφέρεται στα ασυμβίβαστα των υπουργών, οι οποίοι  μπορεί  και να μην είναι βουλευτές.

 

Απλά πράγματα για  λογικούς ανθρώπους.

Παρόλα αυτά εμείς, σαν ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ούτε συνταγματολόγοι είμαστε, ούτε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου γνωρίζουμε, ούτε μπορούμε να την επηρεάσουμε και βέβαια δεν μπορούμε να την προδικάσουμε από στοιχειώδη σεβασμό στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

 

Θα την περιμένουμε με υπομονή –εξάλλου δεν μας βιάζει τίποτα-  θα την κρίνουμε αν χρειαστεί, αλλά θα την αποδεχτούμε γιατί έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία.

 

 

Έμεινε ο μόνος…

 

Αυτός  όμως τι επιδιώκει με το προβοκατόρικο δημοσίευμά του και τις ασύντακτες ασυναρτησίες που λέει;

 

Το Σύνταγμα δεν το ερμηνεύουν οι υπουργοί και οι πολιτικοί. Πολύ περισσότερο οι «ψευτοδημοσιογράφοι»…

 

Το ερμηνεύει η Δικαιοσύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

 

Νομίζει  ότι έτσι θα καλύψει τον Γιόγακα απέναντι στα μάτια της κοινής γνώμης;

 

Δυστυχώς έμεινε ο μόνος θλιβερός και αστείος  απολογητής και   υποστηρικτής του!!!