Η τοπική ΝΔ πότε θα τον διαγράψει;

 

Μετά από καθυστέρηση δύο  ετών το Υπουργείο Υγείας έθεσε σε δυνητική  αργία από την 1η Νοεμβρίου και  μέχρις ότου εκδικασθεί η υπόθεσή του,  τον Διευθυντή (!) της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου  και  πρώην Δήμαρχο Φιλιατών Μηνά Ντουμάζιο.

Η εφημερίδα μας   είχε επισημάνει ότι για λόγους  αποκατάστασης του περί δικαίου αισθήματος,  ο συγκεκριμένος κύριος δεν μπορεί να συνεχίζει να δραστηριοποιείται σαν να μην έχει συμβεί  απολύτως τίποτα…

 

Οι προσπάθειες του προστάτη

Ο Ντουμάζιος όλο  το προηγούμενο διάστημα είχε  προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το  νομικό κενό που υπήρχε. Όπως είναι γνωστό έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη  για  υπεξαίρεση και απιστία  στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου ποσού (4,5 εκατ. ευρώ) από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Δημόσιος υπάλληλος που παραπέμπεται με τέτοια βαριά αδικήματα τίθεται αυτοδίκαια σε αργία  με βάση τη  νομοθεσία.

 Το ζήτημα  ήταν ποιος θα είναι ο  φορέας που θα  τον θέσει σε αργία. Το Υπουργείο Εσωτερικών, γιατί όταν τέλεσε τα  αδικήματα ήταν Δήμαρχος ή το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο τώρα είναι υπάλληλος;

Το θέμα τελικά λύθηκε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έκανε το αυτονόητο,   παρά τις προσπάθειες του πολιτικού του προστάτη που προσέγγισε τον ίδιο τον υπουργό προκειμένου να αποτρέψει τη συγκεκριμένη εξέλιξη!!!

 

Δεν ήθελε να φύγει

Το ωραιότερο  είναι ότι ο μέχρι χθες Διευθυντής (!) της Παθολογικής Κλινικής αρνήθηκε αρχικά να παραλάβει την απόφαση του Υπουργείου και στη συνέχεια -μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά- ζήτησε να κρατήσει το γραφείο του  και να συνεχίσει να πηγαίνει στο Νοσοκομείο εθελοντικά…

Η πραγματικότητα  είναι ότι  προσπάθησε να μην γίνει γνωστό το γεγονός στην τοπική κοινωνία. Απέδειξε όμως για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται στον «κόσμο του», αφού η  αργία τον θέτει ουσιαστικά εκτός ΕΣΥ και  δεν έχει  δικαίωμα να συνταγογραφεί και να λειτουργεί γενικά στο Νοσοκομείο.

 

Στην Παθολογική Φιλιατών

Οι «πονηριές» του βέβαια δεν εξαντλήθηκαν  εκεί. Πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε στη  Διοίκηση του Νοσοκομείου απόφαση του ΚΕΠΑ Ηγουμενίτσας σύμφωνα με την οποία πάσχει από χρόνια  και ανίατη ασθένεια και είναι ανίκανος προς εργασία, ενώ   ταυτόχρονα εργαζόταν  στην Παθολογική!

 Παράλληλα,  για να  δοθεί η δεύτερη αναβολή στη δίκη του, επικαλέστηκε το γεγονός ότι η   συγκατηγορούμενή του ταμίας του Δήμου απουσίαζε για λόγους υγείας.

 Ο γιατρός που υπέγραψε την ιατρική γνωμάτευση  είναι βοηθός του στην Παθολογική, στην οποία έγινε και η εισαγωγή της  για λίγες ημέρες, προκειμένου να παρθεί η πολυπόθητη αναβολή…

 

Είναι σοβαρό κόμμα;

 Είναι δυνατόν η τοπική ΝΔ, στην οποία ο Ντουμάζιος εμφανίζεται ως στέλεχος, να κρατάει ακόμη σαν μέλος της έναν άνθρωπο που διώκεται για ατιμωτικά αδικήματα και τον οποίο η υπηρεσία του έχει θέσει σε αργία; Οποιοδήποτε σοβαρό κόμμα θα είχε ήδη προχωρήσει την προσωρινή διαγραφή του!!!

Εκτός βέβαια αν η ΝΟΔΕ (του Λάμπρου) θέλει να προστατεύσει το πρωτοπαλίκαρο του Γιόγιακα στην περιοχή Φιλιατών και  παράρτημα του πολιτικού του γραφείου  στο Νοσοκομείο!!!