Παρατηρώντας τα πόθεν έσχες των βουλευτών της Ηπείρου (εισοδήματα  2015), διαπιστώνει κανείς ότι στη Θεσπρωτία  συναντούμε τον πλουσιότερο  αλλά και τον φτωχότερο.

Φτωχότερος είναι ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Έχει   συνολικά εισοδήματα 72.838,29 ευρώ  από μισθωτές υπηρεσίες, βουλευτική αποζημίωση και τόκους, διαθέτει καταθέσεις ύψους 25.825,82 ευρώ (πότε πρόλαβε να τις κάνει;) δεν διαθέτει ακίνητα και αυτοκίνητα, παρά μόνο μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ. που απέκτησε το 2013 και   δεν έχει συνάψει δάνεια.

172.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ο Γιόγιακας!

Πλουσιότερος, όμως,  είναι ο  Βασίλης Γιόγιακας,  που  έχει συνολικά εισοδήματα 171.664,99 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα, ακίνητα, μισθωτές υπηρεσίες, τόκους και βουλευτική αποζημίωση αλλά και δάνειο ύψους 15.000 ευρώ από το λογαριασμό αλληλοβοήθειας βουλευτών.

Ταυτόχρονα έχει ο ίδιος, η σύζυγος  και τα τέκνα τους, τραπεζικούς λογαριασμούς με  συνολικό  ύψος καταθέσεων 34.597,54 ευρώ και 15 ακίνητα στην Ηγουμενίτσα, την Πέρδικα και την Κέρκυρα.

Η οικογένεια διαθέτει επίσης δύο οχήματα 1600 κ.εκ. που αγοράστηκαν το 2009 και το 2014, ενώ ο ίδιος έχει ατομική επιχείρηση ως ιατρός και είναι μέτοχος (με μετοχικό κεφάλαιο 1,4 εκατομμύρια ευρώ…) στην τουριστική επιχείρηση της οικογένειας.

Είναι γνωστό ότι  εκτός από τη βουλευτική αποζημίωση, το  ιδιωτικό  ιατρείο  κλπ,  o Γιόγιακας έχει μηνιαίο εισόδημα λόγω της σύμβασής του με τον ΕΟΠΥΥ (για την οποία έχει κατατεθεί η γνωστή προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο), μηνιαίο εισόδημα από τη μίσθωση από το Νοσοκομείο Φιλιατών κτιρίου ιδιοκτησίας του στην Ηγουμενίτσα,  στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και  εισόδημα από τη μίσθωση του ξενοδοχείου που κατασκεύασε με επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο στην Πέρδικα (Αγία Παρασκευή) και  σε οικόπεδο που αγόρασε (;) όταν  ήταν νομάρχης.

Φτιάχνει περιουσία από την πολιτική!

Εδώ  όμως υπάρχει ένα θέμα.

Ο άνθρωπος αυτός έχει τα συγκεκριμένα εισοδήματα κυρίως από την ενασχόλησή του με την πολιτική!

Η αρχική  σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ), η μίσθωση του κτιρίου του από το Νοσοκομείο Φιλιατών  και η κατασκευή του ξενοδοχείου στην Πέρδικα, έγιναν  όταν ήταν νομάρχης και επειδή εκμεταλλεύτηκε την πολιτική του θέση.

Και άλλοι είναι γιατροί, και μάλιστα καλύτεροι από αυτόν, δεν έχουν όμως  τόσα εισοδήματα…

Σ’ αυτά προσθέστε  τη βουλευτική αποζημίωση και εύκολα θα καταλάβετε  γιατί   όταν ο κόσμος τα  φέρνει πέρα  δύσκολα και οι πλειστηριασμοί «πέφτουν σαν βροχή», ορισμένοι επιτήδειοι τύπου Γιόγιακα φτιάχνουν περιουσίες από την πολιτική!

Εμείς δεν εξετάζουμε αν ο ίδιος και οι παρόμοιοί του είναι τίμιοι ή όχι, αν  είναι  λαμόγια ή όχι, αν βούτηξαν ή όχι το χέρι στο μέλι ή τους έπιασαν με «τη γίδα στην πλάτη».

Οι περισσότεροι από αυτούς, υποτίθεται ότι  «αγωνίζονται»… για το φτωχό λαό!

Εμείς, λοιπόν,  ρωτάμε, που είναι η ηθική τους;

Μήπως είναι «ξετσίπωτοι» και περιμένουν από τους πολίτες να τους ξαναπιστέψουν;