Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό itvκαι τον δημοσιογράφο Β. Ντόκα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης εκτίμησε πως η διοργάνωση αποτέλεσε «μεγάλο κέρδος για την περιοχή» – η επιβεβαίωση βρίσκεται στο βίντεο της συνέντευξης.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας, ο Περιφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσουν οι αλλαγές στους δασικούς χάρτες για την τελική ανάρτησή τους, στην κατεύθυνση που έχει επισημάνει πολλάκις και υποδείξει στον αναπληρωτή Υπουργό Σ. Φάμελλο.

Για το πιο ενδιαφέρον τώρα, θέμα που προέκυψε από την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τις ανακοινώσεις για την υποδομή του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, ο Περιφερειάρχης και τη Δευτέρα και προ ημερών, δήλωσε πως η Περιφέρεια και συγκεκριμένα, η αντιπεριφερειάρχης Τ. Καλογιάννη έχουν δουλέψει για την προετοιμασία του μεγάλου αυτού έργου.

«Ξέρετε πολύ καλά από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογιάννη, ότι έχουμε συνέχεια συνεργασία και έχουμε προτείνει τους τρόπους που αναφέρθηκαν και από τον κ. Πρωθυπουργό. Είναι η δουλειά που έχει γίνει από τις υπηρεσίες μας, είχαμε αρχικά έχει γίνει από τις υπηρεσίες μας, είχαμε αρχικά συνεργασία με τον κ. Μανιάτη και τώρα με τον κ. Σταθάκη, ο οποίος μας ενημερώνει για το πως θα βρεθούν τα χρήματα για να προχωρήσει το Φυσικό Αέριο στην Ήπειρο. Ήδη έχει υπογράψει συμφωνία το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αναζητούμε τις υπηρεσίες που θα χρειαστούν φυσικό αέριο και έχουμε πει πολλές φορές, ότι αφού δεν περνάει το δίκτυο στην περιοχή μας, να γίνει σύνδεση της ενδοχώρας της Ηπείρου με καράβι». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη και δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι εννοεί ο κ. Καχριμάνης. Έχει κάνει τις μελέτες του έργου η Περιφέρεια; Έχει τα χρήματα για την υποδομή του δικτύου η Περιφέρεια; Πιέζει την πολιτεία και τη ΔΕΠΑ η Περιφέρεια, για να τρέξουν το έργο άμεσα; Παρακολουθεί στενά έστω, την εξέλιξή του και αν, δε νομίζει ο Περιφερειάρχης ότι από το Μανιάτη μέχρι σήμερα, έχουν αισίως περάσει τρία χρόνια; Μιλάμε για τις μελέτες, μπορεί και τις προμελέτες μόνο…

«Δεν άκουσα τίποτε καινούργιο σε αυτά, εκτός από τις ίδιες, τις δικές μας τοποθετήσεις και τις αγωνίες» συμπλήρωσε ο κ. Καχριμάνης.

Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ από τη δήλωση Καχριμάνη είναι πως: «εγώ τα είπα, δεν πιστεύω ότι θα γίνει τίποτα, δεν φταίω εγώ, πάμε παρακάτω…». Αρκεί αυτή η στάση της Περιφέρειας σε ένα μείζον για την περιοχή θέμα;

http://www.bourxas.gr/index.php/politiki/3-politiki/125-o-prothypourgos-eksiggeile-fysiko-aerio-emeis-ti-kanoume