Μια περίεργη κατάσταση που φαίνεται να έχει οσμή σκανδάλου βρίσκεται σε εξέλιξη στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που διαρρέουν από το εσωτερικό του ΟΛΗΓ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Νταής αρνείται με διακριτικό και επιτηδευμένο τρόπο να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία για υπάλληλο του Οργανισμού που έχει καταδικασθεί με δικαστική απόφαση για ατιμωτικό αδίκημα.
Πιο συγκεκριμένα, υπάλληλος που παραπέμφθηκε στο Δικαστήριο από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΗΓ, στο πλαίσιο των ελέγχων που έγιναν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την περίοδο 2014-2015 για τη νομιμότητα στην πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, καταδικάσθηκε πρωτόδικα για πλαστογραφία πτυχίου.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι «έφαγε» τη θέση κάποιου άλλου και
είναι παράνομη η πρόσληψή του και έτσι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, θα πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή το αδίκημα είναι βαρύ, μέχρις ότου εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου.
«Άλλα ήθη» επί ΣΥΡΙΖΑ…
Για να γίνει όμως αυτό, ο κ. Νταής, αφού ο Οργανισμός με την προηγούμενη διοίκηση έστειλε τον φάκελο στον Εισαγγελέα, θα πρέπει να ζητήσει ως επισπεύδων επίσημα την καθαρογραμμένη δικαστική απόφαση, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.
Ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος λέγεται ότι δεν στέλνει το σχετικό αίτημα στη γραμματεία του Δικαστηρίου , παρότι η καταδίκη έχει γίνει εδώ και 6 μήνες, με αποτέλεσμα ο επίορκος και πλαστογράφος υπάλληλος να εξακολουθεί να παραμένει ανενόχλητος… στον Οργανισμό.
«Άλλα «ήθη» επί ΣΥΡΙΖΑ, στον κομματικό χώρο του οποίου ανήκει ο εν λόγω υπάλληλος, ενώ για το θέμα είναι ενήμερος ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος «ποιεί την νύσσα», (όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις), μήπως και «αρπάξει» καμιά ψήφο από τη γνωστή… οικογένεια.
Εκείνος που όντως δεν γνωρίζει τίποτα, είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, με τον οποίο όπως είναι γνωστό ο Ανδρέας Νταής είναι «ορκισμένος» εσωκομματικός αντίπαλος…
Αν η κατάσταση είναι πράγματι έτσι, τότε πρόκειται για «καραμπινάτη» συγκάλυψη παρανομίας και για απιστία προς το Δημόσιο, ενώ τίθεται σε αμφιβολία η νομιμότητα των ενεργειών και των αποφάσεων του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος κατέχει νευραλγική θέση στον ΟΛΗΓ!!!