Ένα επικοινωνιακό αλαλούμ συνέβη τις προηγούμενες ημέρες με το θέμα της κατασκευής σε παραλίες της Ηπείρου ειδικών ραμπών, για να μπορούν να κατεβαίνουν οι ανάπηροι και να κάνουν μπάνιο. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν η πολιτική εκμετάλλευση, στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας ευαίσθητης κατηγορίας συμπολιτών μας, δεν έχει όρια!

Κατόπιν ενεργειών μου

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για τα αγροτικά(!) Νίκος Κάτσιος έτρεξε για να προλάβει – με αναρτήσεις του σε κοινωνικές σελίδες και με διαρροές- να ανακοινώσει ότι κατόπιν ενεργειών του (με αθόρυβο όμως και ουσιαστικό τρόπο…) η Περιφέρεια αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή των συγκεκριμένων ραμπών για ανάπηρους. Προανήγγειλε ότι θα τοποθετηθούν μία στο Καραβοστάσι της Πέρδικας (εκεί που έχει το φαρμακείο του) και μία σε παραλία της Πάργας και αναφέρθηκε στην «άλλη Ελλάδα» και άλλες τέτοιες μεγαλοστομίες!

Ο Περιφερειάρχης

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης, για να μη του κλέψουν τη δόξα, ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ότι η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού και ότι, (αδειάζοντας… τον Κάτσιο), οι παραλίες που θα επιλεγούν θα υποδειχθούν από τους ίδιους τους ανάπηρους, μέσω των Συλλόγων τους στην Ήπειρο.

Η επιστολή

Τα νήμα έπιασε μετά ο κυβερνητικός βουλευτής Μάριος Κάτσης και με δήλωσή του έσπευσε να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας που απάντησε έμπρακτα στην επιστολή που ο ίδιος είχε στείλει. Άδειασε δηλαδή τον Κάτσιο, ισχυριζόμενος ότι κατόπιν δικών του ενεργειών αποφασίστηκε η τοποθέτηση των ραμπών, αλλά άδειασε και την Περιφέρεια ισχυριζόμενος ότι τα χρήματα δεν είναι δικά της αλλά από πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού.

Για συντονιστείτε…

Μετά απ΄όλα αυτά, ήρθε ο Σύλλογος των ΑμεΑ Θεσπρωτίας (αδειάζοντας πάλι τον Κάτσιο…) και δήλωσε ότι η ράμπα θέλει να κατασκευαστεί, όχι στην Πέρδικα αλλά στην παραλία Δρεπάνου της Ηγουμενίτσας! Πέρα από θυμηδία, ξέρετε τι μας θυμίζουν όλα αυτά; Εκείνο το γνωστό ανέκδοτο που λέει … «για συντονιστείτε ρε παιδιά…».

Τα ίδια και με τους απινιδωτές;

Κάτι ανάλογο, σε μικρότερο όμως βαθμό, δηλαδή προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, παρατηρήσαμε και στη αξιόλογη κατά τα άλλα πρωτοβουλία της Περιφέρειας να τοποθετηθούν αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε διάφορα σημεία πόλεων της Ηπείρου. Είναι συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από σχετικά εκπαιδευμένο προσωπικό, τοποθετούνται σε πολυσύχναστους χώρους και μπορούν να αντιμετωπίζουν με ηλεκτρικό ερέθισμα, ανακοπές καρδιάς. Το κόστος αγοράς τους αναλαμβάνεται κατά ένα μέρος από ηπειρωτικούς φορείς και κατά το υπόλοιπο μέρος από την Περιφέρεια που θα έχει και τη συντήρησή τους.

Συνωστισμός

Αυτός ο συνωστισμός όμως, για να μπουν όλοι στα πλάνα και τις φωτογραφίες, τι χρειάζεται; Ας άφηναν έναν εκπρόσωπο της Περιφέρειας και τον εκπρόσωπο του φορέα που κάνει τη δωρεά και έχει βάλει τα χρήματα. Χρειάζεται να μιλούν όλοι; Άλλα πράγματα χρειάζονται. Ας εξηγήσουν στον κόσμο τι είναι ο απινιδωτής, που ακριβώς είναι τοποθετημένος, ποιοί θα τον λειτουργούν, τι πρέπει να κάνει κάποιος αν βρίσκεται κοντά και αισθανθεί ενόχληση και ας αφήσουν τις κορδέλες!