Την ένταξη του Διαδημοτικού έργου ύδρευσης της παράκτιας ζώνης (Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βραχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς από τις πηγές Χόχλας ) προϋπολογισμού 5.671.966,65 ευρώ στο πρόγραμμα «Î¦Î¹Î»ÏŒÎ´Î·Î¼Î¿Ï‚» ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας.
Στην απόφαση περιλαμβάνονται συνολικά 35 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 105 εκατομμυρίων ευρώ για όλη την χώρα.
Οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και Πάργας Αντώνης Νάστας κατέβαλλαν από κοινού προσπάθειες να «ÎµÏ€Î¹ÎºÎ±Î¹ÏÎ¿Ï€Î¿Î¹Î®ÏƒÎ¿Ï…ν» το έργο και να καλύψουν τις ελλείψεις που υπήρχαν προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξή του στο «Î¦Î¹Î»ÏŒÎ´Î·Î¼Î¿Ï‚».
Ο κ.Μπαΐλης τονίζει ότι πρόκειται για ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα της περιοχής το οποίο γίνεται πράξη, σημειώνοντας ότι οι Δήμοι Πρέβεζας και Πάργας εργάστηκαν μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση επιτυγχάνοντας ένα αποτέλεσμα που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών συμβάλλοντας ουσιαστικά (μαζί με το εν εξελίξει έργο του βιολογικού καθαρισμού ) στην τουριστική αναβάθμιση της παράκτιας ζώνης.

από epiruspost.gr