«Ξαναχτύπησε»  η γνωστή   εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, παρουσιάζοντας λίστα με  «ιστορικά» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Ελλάδα, που υποτίθεται  κόβονται λόγω ηλικίας από τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ανάμεσά τους,  ο   Αντώνης Μπέζας στη Θεσπρωτία , ο Σταύρος Καλογιάννης στα Γιάννενα, ο Κώστας Παπασιώζος στην Άρτα, ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος στον Έβρο,  ο Αλέκος Κοντός στην Ξάνθη, ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στην Καστοριά, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης στις Σέρρες, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αργύρης Ντινόπουλος  και η Φάνη Πετραλιά στην Αθήνα, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης στα Χανιά  κλπ, κλπ.

Το  δημοσίευμα  επαναλαμβάνεται από την ίδια εφημερίδα, για τρίτη φορά  τα τελευταία χρόνια, (αρχικά τον Οκτώβριο του 2016 και  στη συνέχεια  τον Μάιο του 2017), με μικρές παραλλαγές  ώστε να είναι προσαρμοσμένο στην τρέχουσα επικαιρότητα, με τα ίδια όμως πάντοτε ονόματα.

Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται  για «στοχευμένο» δημοσίευμα και  για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περιοχή (στην περίπτωση της Ηπείρου έχουμε την αγωνιώδη προσπάθεια του Αλέκου Καχριμάνη να ελέγξει τις σφοδρές εναντίον του αντιδράσεις απειλώντας  όσους  τον αμφισβητούν).

Πρόκειται δηλαδή για συνηθισμένη  «πολιτική προβοκάτσια»,  που προέρχεται  εκ των έσω και   που καμιά σχέση δεν έχει με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στη ΝΔ και με τις πραγματικές προθέσεις της ηγεσίας.

Πάντοτε  στις βουλευτικές εκλογές, γίνεται  μερική ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Αυτό είναι απαραίτητο και πολλές φορές οφείλεται  σε πρακτικούς λόγους γιατί πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν από μόνοι τους και δε συνεχίζουν την πολιτική δραστηριότητα

Η Φάνη Πετραλιά, για παράδειγμα, έχει εγκαταλείψει την πολιτική από το 2009, όταν δεν είχε εκλεγεί. Ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ξαναπολιτευτεί. Το ίδιο και ο Αλέκος Κοντός.

Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με τις ασυναρτησίες του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.

Τι σχέση έχει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης που είναι 74 ετών  και εκλέγεται για 20 χρόνια και ο Γιάννης Τραγάκης που είναι πάνω από 75 ετών   και εκλέγεται για 25 χρόνια, με τον Αντώνη Μπέζα που είναι 54 ετών; Θα κοπεί στα Γιάννενα ο Σταύρος Καλογιάννης, που είναι 56 ετών, (την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ είναι 52 ετών),   για να μπει  υποψήφιος ο καρδιολόγος Στέφανος Φούσας που είναι 73 ετών;

Όλα αυτά μπορεί ν’  αρέσουν σε κάποιους γιατί εξυπηρετούν  τις επιδιώξεις  και τους ευσεβείς τους πόθους (ο Γιόγιακας έστελνε από το γραφείο του  το συγκεκριμένο δημοσίευμα σε ηπειρωτικά ΜΜΕ),  δε στέκουν όμως με βάση τη λογική αλλά ούτε με  βάση τις αρχές και αξίες της παράταξης  της Νέας Δημοκρατίας.

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης επιβάλλει αντιδράσεις, κυρίως στο εσωτερικό των κομμάτων.

Λογικά, όλοι  όσοι ασχολούνται με τα κομματικά θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο διάστημα, καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο,  επιθέσεις, συκοφαντίες, γκεμπελική προπαγάνδα και εγκάθετους στο διαδίκτυο.

Κάποιοι όμως ξεφεύγουν και φτάνουν στα όρια της γελοιότητας…