Δημοσκοπηση στη real.gr: Μόλις 28,5% ο Καχριμανης, ακολουθει ο Ριζοπουλος με 14,16%. Στο 8,87% ο Ζαψας, χαμηλά ο Δημητριου στο 4,95%. Προς Ριζόπουλο πηγαίνουν οι αναποφάσιστοι. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πλήρη κατάρρευση Καχριμάνη δείχνει η δημοσκόπηση που παρουσιάζει το έγκυρο site real.gr, του Νίκου Χατζηνικολάου, την οποία διενήργησε η εγγεγραμμένη στο ΕΡΣ εταιρεία Voxpop Analysis από την 12η Δεκεμβρίου έως την 15η Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει για τις περιφερειακές εκλογές.
Παράλληλα ξεκαθαρίζει απόλυτα ότι το ζευγάρι της Β΄ Κυριακής θα είναι ο Αλ. Καχριμάνης με το Σπ. Ριζόπουλο ο οποίος εμφανίζεται με έντονα ανοδική δυναμική.
Με βάση τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση εκτιμάται, ότι ο νυν Περιφερειάρχης -που έλαβε την επίσημη στήριξη της ΝΔ- κ. Αλεξ. Καχριμάνης μάλλον θα δει τα ποσοστά του κάτω από το 35% την Α΄ Κυριακή των εκλογών, ενώ η διαφορά του από τον ανεξάρτητο Σπ. Ριζόπουλο (25%+) ίσως θα βρεθεί κάτω του 10%!!!
Φαίνεται ότι πολύ περισσότεροι αναποφάσιστοι «ÎºÎ±Ï„ευθύνονται» στο Σπ. Ριζόπουλο από όσους «ÎºÎ±Ï„ευθύνονται» στον κ. Καχριμάνη, με αποτέλεσμα να κλείνει η μεταξύ τους ψαλίδα. Όπως εκτιμάται για κάθε 10 αναποφάσιστους που «Î¸Î± πάνε» στον κ. Καχριμάνη, προς τον κ. Ριζόπουλο «Î¸Î± πάνε» 15, δηλαδή με αναλογία 1 προς 1,5!!! Γεγονός που -εφόσον βέβαια έστω και εν μέρει επαληθευτεί- οδηγεί σε πλήρη ανατροπή στην Περιφέρεια Ηπείρου, μείωση, ενδεχομένως και απόσβεση της διαφοράς τους και πιθανή επικράτηση του Σπ. Ριζόπουλου ακόμη και από την Α΄ Κυριακή.
Ακόμη σύμφωνα με τα στοιχεία του real.gr, φαίνεται ότι…
«δεν φρενάρει» με τίποτα η πτώση του Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος είχε λάβει το 2014 ποσοστό 50,8% από την Α΄ Κυριακή, ενώ παράλληλα καταγράφεται μια δυναμική ανοδική τάση του Σπ. Ριζόπουλου, ο οποίος εμφανίζει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Γιώργο Ζάψα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του real.gr ο Αλ. Καχριμάνης είναι στο 28,50% και ακολουθεί ο Σπύρος Ριζόπουλος με 14,16%. Στην Τρίτη θέση ο υποψήφιος που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ζάψας με 8,87% και ακολουθεί ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Δημ. Δημητρίου με 4,95%. Ακολουθούν πολύ χαμηλά οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες του ΚΚΕ, της Χ.Α. και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2018 5,5 μήνες πριν τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου ’19 για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, η πρόθεση ψήφου δίνει πολύ υψηλό ποσοστό αναποφάσιστης ψήφου. Συγκεκριμένα το 22,87% δεν έχει αποφασίσει, ενώ το 3,41% δηλώνει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει και 5,97% ότι θα ψηφίσει άλλον.
Όπως αναφέρεται στο σημείωμα των αποτελεσμάτων της έρευνας «Î±Î¯ÏƒÎ¸Î·ÏƒÎ· προκαλεί η παρουσία ενός ανεξάρτητου υποψηφίου που εμφανίζεται στη δεύτερη θέση αλλά και το μέγεθος της αδιευκρίνιστης ψήφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τον υποψήφιό του, συνεπώς η επιλογή του κ. Κωτσαντή βασίζεται σε εικασία. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Καχριμάνης είχε εκλεγεί από την Α’ Κυριακή με ποσοστό 50,83%. Με τα σημερινά δεδομένα καθίσταται δύσκολη η επανεκλογή του από τον Α’ γύρο, παρ’ όλο που διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα.»
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη δημοσκόπηση στη real.gr
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλους τους πίνακες της real.gr με αξιολόγηση έργου, δημοτικότητες κλπ

πηγή: http://epirusin.blogspot.com/2018/12/realgr-285-150-82-44.html#ixzz5bUXKyw8A