Το φθινόπωρο του 2004, ο  Κώστας Καραμανλής απέπεμψε υπουργό του γιατί προώθησε την μεταγραφή του γιού του από πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Λίγο αργότερα, την ίδια χρονιά, ο δικός μας Αντώνης Μπέζας τοποθετήθηκε  υφυπουργός Οικονομικών στη θέση του Αδάμ Ρεγκούζα γιατί ο τελευταίος δήλωσε δημόσια ότι είχε δώσει κρατική διαφήμιση σε μέσο ενημέρωσης  της εκλογικής του περιφέρειας.

Το καλοκαίρι του 2010, στις απαρχές  του πρώτου μνημονίου,  υφυπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου παραιτήθηκε γιατί ασχολήθηκε με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών ενώ μεγάλο θέμα είχε δημιουργηθεί  όταν ο  υπουργός Οικονομικών  χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τη σύνοδο του ΔΝΤ όπου συζητιόταν το ελληνικό πρόβλημα.

Ήταν τότε η εποχή που οι  απανταχού αγανακτισμένοι  δεν ανέχονταν να πληρώνονται ούτε οι πραγματικές υπερωρίες στα γραφεία των υπουργών.

Ακόμη και αυτό ήταν σκάνδαλο σε μια χώρα που χρεοκοπούσε και επρόκειτο να λάβει μέτρα περιορισμού  στα εισοδήματα των πολιτών.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στον μύλο της αγανάκτησης…

Οι θαμώνες της πλατείας Συντάγματος –από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου – πήραν κυβερνητικά πόστα και το «σοκ» ξεπεράστηκε!!!

Οι υπερωρίες συνέχιζαν να δίνονται σε όλα τα υπουργεία χωρίς να ενοχλείται κανείς. Ακόμη και όταν αποκαλύφθηκαν οι 532 ώρες υπερωρίες σε 15 άτομα διορισμένα  στο γραφείο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών  Νικόλαου Μαυραγάνη, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν χωρίς αρμοδιότητες.

Και ενώ είχε ξεσηκωθεί μεγάλος κουρνιαχτός όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης   είχε, υποτίθεται,  διορίσει μόνο στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις διοικήσεις των νοσοκομείων, τώρα περνάει σχεδόν απαρατήρητο το γεγονός ότι οι Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης καρατόμησαν 59 διοικητές νοσοκομείων για να τοποθετήσουν τους κομματικά αρεστούς τους.

Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, μάλιστα,  τις αποφάσεις αυτές μη νόμιμες!

Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση  να συγχωρεθεί παλιότερα σε στέλεχος δημόσιας επιχείρησης εφάπαξ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν μάλιστα  από μόνο του έχει προαγάγει τον εαυτό του κατά δύο διοικητικές βαθμίδες.

Και όμως, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε στη Βουλή αυτό που όταν το είχε εκστομίσει ο Γιώργος Βουλγαράκης, δικαίως, είχαν πέσει να τον φάνε, ότι  «το νόμιμο είναι και ηθικό» και οι επαναστάτες  της άμεσης δημοκρατίας σιώπησαν…

Όσο για το κυβερνητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός με την «κομπανία» το χρησιμοποιεί για  «επαναστατικές» εκδρομές στην Κούβα ενώ οι υπουργοί του το παίρνουν για να κάνουν δημόσιες σχέσεις στις ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, και στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  στελέχη της στερούνται  εντιμότητας και αυτή  «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου».

Βουλευτής  γιατρός, ο Μάριος Σαλμάς,  παρενέβη για την τιμολόγηση διαγνωστικής πράξης  στα μέτρα του και έστησε εργαστήριο για να την εκτελεί ενώ ο Βασίλης Γιόγιακας είναι βουλευτής της ΝΔ τη στιγμή που αθωώθηκε επειδή το dvd  που τον δείχνει να χρηματίζεται, δεν μπορεί, με βάση νόμο που η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να  αλλάξει, να θεωρηθεί νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο!!!

Όλα τελικά δείχνουν  ότι  το πολιτικό  σύστημα  απορρόφησε το «σοκ» της κρίσης και  εκμεταλλεύεται την αδράνεια και την απογοήτευση των πολιτών από την παρατεταμένη κρίση και επιχειρεί να κάνει τα πάντα όπως παλιά και ακόμη χειρότερα!!!

Και  μην ξεχνάμε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόλις έκλεισαν δύο χρόνια στην εξουσία έτρεξαν να  τακτοποιήσουν τους επιτυχόντες του 1998…