Η νέα «σκιώδης κυβέρνηση της ΝΔ»

Σε αλλαγές στη δομή της «σκιώδους κυβέρνησης του» προχώρησε, στα μέσα Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για δεύτερη φορά από τότε που εκλέχθηκε, με σκοπό τη βελτίωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του αντιπολιτευτικού έργου του κόμματός του. Διαμορφώθηκε έτσι ένα νέο σχήμα Τομέων ανά Υπουργείο, σε αντιστοιχία της σημερινής δομής της κυβέρνησης ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκε ο θεσμός των Συντονιστών και προβλέφθηκαν αναπληρωτές Τομεάρχες.

Η εντολή του Προέδρου της ΝΔ είναι να υπάρχει πλέον διαρκής, εντατικός πολιτικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τομέα προς τομέα» και «πρόσωπο προς πρόσωπο» καθώς και η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν οι ακόλουθοι Τομείς με επικεφαλής μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ:

 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Τομεάρχης: Μάκης Βορίδης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Μάξιμος Χαρακόπουλος
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Kωνσταντίνος Γκιουλέκας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τομεάρχης: Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χρίστος Δήμας
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Ευάγγελος Μπασιάκος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τομεάρχης: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Τομεάρχης: Άδωνις Γεωργιάδης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Αναστάσιος Δημοσχάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Τομεάρχης: Νίκη Κεραμέως
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Μαρία Αντωνίου
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Γιάννης Ανδριανός
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χρήστος Κέλλας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τομεάρχης: Γιάννης Βρούτσης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Θεόδωρος Καράογλου
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Μάριος Σαλμάς
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Νότης Μηταράκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Τομεάρχης: Γεώργιος Κουμουτσάκος
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σταύρος Καλαφάτης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σίμος Κεδίκογλου
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σάββας Αναστασιάδης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Τομεάρχης: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κώστας Καραγκούνης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Τομεάρχης: Χρήστος Σταϊκούρας
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Θεόδωρος Φορτσάκης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Απόστολος Βεσυρόπουλος


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Τομεάρχης: Βασίλης Οικονόμου
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κατερίνα Παπακώστα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Τομεάρχης: Γιώργος Γεωργαντάς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Τομεάρχης: Όλγα Κεφαλογιάννη
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Άννα Καραμανλή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τομεάρχης: Κώστας Σκρέκας
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κώστας Κατσαφάδος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Τομεάρχης: Κώστας Καραμανλής
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χρήστος  Μπουκώρος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Τομεάρχης: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σοφία Βούλτεψη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Τομεάρχης: Γιάννης Πλακιωτάκης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χαράλαμπος Αθανασίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τομεάρχης:  Γιώργος Κασαπίδης
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Γιώργος Στύλιος
Αναπληρωτής Τομεάρχης: Φωτεινή Αραμπατζή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τομεάρχης: Μάνος Κόνσολας

 

Στις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων τοποθετήθηκαν οι Νικόλαος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, βουλευτής Ηλείας και
Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνου, ενώ Εκπρόσωπος Τύπου στη θέση του Γιώργου Κουμουτσάκου που μετακινήθηκε στον Τομέα Εξωτερικών, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Α΄ Αθηνών
Βασίλης Κικίλιας.

«Ανθρακες» η αξιοποιηση του Γιογιακα

Οι αλλαγές αυτές άφησαν από τους 75 βουλευτές που αριθμεί σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ – και αν δεν συμπεριληφθούν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας – εκτός του νέου σχήματος 17 βουλευτές και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Σταμάτη, Γεράσιμο Γιακουμάτο, Γιάννης Τραγάκη, Γιώργο Βλάχο, Γεωργία Μαρτίνου, Δημήτρη Κυριαζίδη, Κώστα Κοντογεώργο, Βασίλη Γιόγιακα, Έλενα Ράπτη, Κώστα Τασούλα, Θανάση Δαβάκη, Θανάση Καββαδά, Ανδρέα Κατσανιώτη, Κώστα Βλάση, Γιώργο Καρασμάνη, Κώστα Κουκοδήμο και Στέργιο Γιαννάκη.

Αν από αυτούς εξαιρεθούν περιπτώσεις παλιών βουλευτών, όπως οι Γιάννης Τραγάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Τασούλας, Γιώργος Βλάχος κλπ, που οι ίδιοι δε δέχτηκαν να αναλάβουν συγκεκριμένους Τομείς που τους προτάθηκαν, ο καθένας για τους δικούς του ιδιαίτερους λόγους, εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι μόλις λιγότερα από 10 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έμειναν χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη κάποιου Τομέα πολιτικής, λόγω ανικανότητας και πολιτικής ανεπάρκειας. Χαρακτηριστική περίπτωση ο βουλευτής Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας, ο οποίος μένει στα «αζήτητα» για δεύτερη φορά…

Η τοποθέτησή του, μαζί με άλλους έξι νέους βουλευτές στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Κ.Ο. –για την οποία τα φερέφωνά του τοπικά μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να πανηγυρίσουν προσπαθώντας να «χρυσώσουν το χάπι»- αποτελεί στην πραγματικότητα «πολιτική αποστρατεία», αφού η συγκεκριμένη θέση δεν έχει καμία ουσιαστική πολιτική ή κοινοβουλευτική αρμοδιότητα, παρά μόνο τη συλλογή απουσιών των βουλευτών της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις αντίστοιχες Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

«Άνθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός», με τη στημένη καταχώρηση σε αθηναϊκή εφημερίδα περί αξιοποίησης του Γιόγιακα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!!! Πήγαν χαμένα τα emails που έστελνε από το γραφείο του για να γίνει αναπαραγωγή της είδησης στα τοπικά φερέφωνά του- μέσα ενημέρωσης. Όπως επίσης γελάει και το «παρδαλό κατσίκι» με την προσπάθειά του να παρουσιάσει ότι συγκεκριμένες παρεμβάσεις επηρέασαν τον Πρόεδρο της ΝΔ και κόπηκε το άξιο πολιτικό τέκνο… της Θεσπρωτίας την τελευταία στιγμή!!!

Ευτυχώς που στη ΝΔ φαίνεται να έχουν καταλάβει ότι αν θέλουν να σώσουν τη χώρα και να τη φέρουν ξανά στον ίσιο δρόμο, γιατί αυτό είναι το χρέος της μεγάλης φιλελεύθερης κεντροδεξιάς Παράταξης, πρέπει εκτός από την αλήθεια, να παρουσιάσουν και σχέδιο και να προετοιμάσουν από τώρα τους κατάλληλους ανθρώπους για να εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο και όχι ανεπαρκείς και ολιγοβαρείς όπως ο Γιόγιακας… Αλλιώς, σε λίγο καιρό, θα πάει και η ΝΔ του Μητσοτάκη άκλαυτη!!!