Ο «ποιητής» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι  ο πρώην αντιδήμαρχος Σαγιάδας Σταύρος Κωστάρας, απόσπασμα από κείμενο του οποίου παραθέτουμε στη συνέχεια.

Το κείμενο έχει αναρτηθεί στο προσωπικό του site και  θα καταλάβετε όταν το διαβάσετε, σε ποιόν  «Ζορό» της περιοχής μας αναφέρεται…

Είναι ο ίδιος δημοσιογράφος  που απειλεί και εμάς –τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-  με αποκαλύψεις, για τις οποίες «θα κλάψουν μανούλες»…

Να καταγγείλει πρώτα τον εαυτό του

«Χαίρομαι που διαβάζω τις καταγγελίες και την κοινοποίηση διαφόρων πράξεων οι οποίες αφορούν διασπάθιση ή κακώς εννοούμενη διαχείριση δημοσίου χρήματος, αλλά και για άλλες «παράνομες» ή πράξεις από διάφορες αρχές και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας.

Αυτές αναφέρονται πολλές φορές σε μερίδα του τύπου η οποία όμως, ως συνήθως, μεροληπτεί στις καταγγελίες και ασχολείται μόνο με αυτές στις οποίες δεν έχει «συμφέρον» να το κάνει είτε το κάνει για λόγους αντεκδίκησης.

Πρώτα από όλα, ένας από τους καταγγέλλοντες, θα έπρεπε να καταγγείλει πρώτα τον εαυτό του που παρανόμησε ουκ ολίγες φορές, σύμφωνα με όσα ο ίδιος δηλώνει.

 Φυσικά αναφέρομαι στον «Ζορό» της περιοχής μας, ο οποίος σαν κοτζαμπάσης παρανόμησε, όπως ο ίδιος λέει, για την ψυχή του πάππου του, και μας διαβεβαιώνει για αυτό.

Δηλαδή είναι μικρή παρανομία να διαθέτεις μισό εκατομμύριο ευρώ  για να χτίσεις πρόχειρες παράνομες άτυπες και προσωρινές εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών χωρίς καμία άδεια ή νομιμοποίηση να το κάνεις;

Μόνο ως κατηγορούμενος

Και αναρωτιέται κανείς:  Πόσα από αυτά τα «αποκαλυπτικά» «δεμένα» δημοσιεύματα που  αφήνουν μόνο υπόνοιες και στηρίζονται σε κουτσομπολιά, οδήγησαν τους υπεύθυνους τελικά στη δικαιοσύνη;

Πόσοι «πρωταγωνιστές» κατηγορήθηκαν επωνύμως και είτε δικάστηκαν είτε καταδικάσθηκαν για τις καταγγελίες αυτές οι οποίες αφορούσαν σκάνδαλα και παρανομίες;

Πόσοι «πρωταγωνιστές» οδηγήθηκαν ενώπιον υπηρεσιακών συμβουλίων και ελέγχθηκαν ώστε να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους πειθαρχικές ή άλλες ποινές;

Πόσες φορές κλήθηκε ως μάρτυρας ο καταγγέλλων δια του τύπου;

Γιατί συνήθως, από ότι διαβάζουμε  στα τοπικά ΜΜΕ, μόνο ως κατηγορούμενος και μάλιστα πολλάκις καταδικασθείς, έχει την τύχη να διέλθει την είσοδο του δικαστικού μεγάρου!

Οι «άσσοι» στο μανίκι του

Η δημοσιοποίηση ενός γεγονότος συνήθως προκαλεί και τη δημοσιοποίηση ονομάτων των  υπευθύνων του γεγονότος;

Ονόματα σχεδόν ποτέ δεν αναφέρονται παρά μόνο υπόνοιες και, αν τύχει καμιά φορά και αναφερθούν, τότε ο «καταγγέλλων» τύπος τα «μαζεύει» φοβούμενος ότι σε περίπτωση αθώωσης του καταγγελλόμενου θα στραφεί εναντίον του για κάθε δυσφήμηση που υπέστη με τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Για δε τους «άσσους» στο μανίκι του κάθε δημοσιογράφου έχω να πω ότι  συνήθως πάντως αποτελούν «έμμεσες» απειλές του στυλ «Δήμαρχε μάζεψε κάποια καλόπαιδα σου αιρετούς» ή «κοίτα μη μου πας κόντρα γιατί θα γράψω κι άλλα»!!!

Κι όλοι πιστεύω υποψιαζόμαστε ποιον σκοπό εξυπηρετούν τέτοιου είδους «έμμεσες» απειλές!!!».