Είναι γνωστό, ότι πριν από λίγες ημέρες,  ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατήγγειλε ότι πίσω από τον έλεγχο που έγινε από ειδικό τελωνειακό  κλιμάκιο  στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Ιωαννίνων, κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και συγκεκριμένα πρόσωπο που επιδιώκει να μπει στην τοπική πολιτική σκηνή.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, πάντα κατά τον Μητροπολίτη, ζήτησε συνάντηση μαζί του  προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξή του και επειδή  αυτός  την αρνήθηκε, έστειλε το κλιμάκιο  στο Γηροκομείο.

Όλοι βέβαια στα Γιάννενα, «διάβασαν» σ’ αυτή την  καταγγελία το πρόσωπο του Σπύρου Ριζόπουλου, το οποίο εξάλλου αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ και τα σχόλια του τύπου την επομένη της «Μητροπολιτικής συνέντευξης»…

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο διαπίστωσε παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας  που έχουν να κάνουν με αντικανονική χρήση του πετρελαίου θέρμανσης που χρησιμοποιούσε το Ίδρυμα, και επέβαλλε, όπως ήταν φυσικό,  πρόστιμα για λαθρεμπορία.

Πέρα από το γεγονός ότι ένας Μητροπολίτης δεν πρέπει πότε να καταγγέλλει φορολογικές και γενικά ελεγκτικές αρχές, που στο κάτω- κάτω κάνουν τη δουλειά τους, το απίθανο… δεν είναι η συμπεριφορά του Μητροπολίτη.

Το απίθανο είναι η συμπεριφορά του Αλέκου Καχριμάνη, που δείχνει και τον πανικό του απέναντι στο Σπύρο Ριζόπουλο.

Ο Μητροπολίτης παρασύρθηκε από τον Περιφερειάρχη   Ηπείρου,  που παρουσίασε στον  σεβασμιότατο Ιωαννίνων το σενάριο ότι ο έλεγχος στο Γηροκομείο  ήταν έργο του Ριζόπουλου.

Δεν σταμάτησε όμως  εκεί. Καθώς παντού βλέπει πλέον φαντάσματα -όλοι τον κυνηγούν και συνωμοτούν εναντίον του-    έμπλεξε στα  φανταστικά του σενάρια και τον  Αντώνη Μπέζα.

Ο Ριζόπουλος, επειδή ό ίδιος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, ζήτησε τη βοήθεια του υποστηρικτή του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, και αυτός με τη σειρά του  έστειλε τα δικά του παιδιά από το Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Αυτός είναι ο ισχυρισμός του Καχριμάνη, που τον διαλαλεί παντού,  τόσο ο ίδιος, όσο και  κάποιοι περιφερειακοί του σύμβουλοι.

Η αλήθεια βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το σενάριο Καχριμάνη.

Στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας υπάρχει το μοναδικό  ειδικό κλιμάκιο που καλύπτει ολόκληρη την Ήπειρο και  κάνει ελέγχους μόνο μετά από γραπτές   εντολές  της προϊστάμενης υπηρεσίας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Η προϊστάμενη  υπηρεσία δίνει εντολές μετά από στατιστική επεξεργασία της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης που παρακολουθείται εδώ και χρόνια  κεντρικά.

Ούτε  ο Τσακαλώτος, ούτε ο Τσίπρας, πολύ περισσότερο ούτε ο Μπέζας, που δεν βρίσκεται  τώρα στην κυβέρνηση, μπορούν να σηκώσουν το τηλέφωνό τους και να κατευθύνουν την προϊστάμενη υπηρεσία.

Απλά πράγματα.

Αλλά… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!!!