Δεν φτάνει που απέκτησε νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα εκμεταλλευόμενος τη θητεία του σαν νομάρχης Θεσπρωτίας την περίοδο 2006-2010, συνεχίζει και τώρα να εκμεταλλεύεται τη νέα του θέση για να ολοκληρώσει και να βελτιώσει την επένδυσή του!

Ο λόγος για τον βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα, για τον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας δημοπράτησε, στη διάρκεια των τοπικών εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, τεχνικό έργο για το ξενοδοχείο του. Η εφημερίδα μας αποκαλύπτει σήμερα μια ακόμη σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση του βουλευτή της ΝΔ, από την Περιφέρεια Ηπείρου αυτή τη φορά.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση βατότητας οδικών τμημάτων Πέρδικα – Σύβοτα Ν. Θεσπρωτίας» προϋπολογισμού 110.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την ΣΑΕΠ Ηπείρου, από τα κονδύλια δηλαδή που δόθηκαν από το κράτος για τη συντήρηση, τον αποχιονισμό και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές του οδικού δικτύου της Ηπείρου, την περίοδο 2014-2016!

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα κατασκευαστεί πλακοσκεπής οχετός μήκους 8μ, πλάτους 6μ και ύψους 2μ, καθώς και σωληνωτός οχετός Φ100 μήκους 7μ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Στην ίδια περιοχή της Αγίας Παρασκευής, θα κατασκευαστεί επίσης φρεάτιο υδροσυλλογής και εσχάρα υπονόμου, θα τοποθετηθούν προστατευτικά στηθαία και θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί, εργασίες διάνοιξης, τσιμεντοστρώσεις καθώς και εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.

Τεχνικοί που γνωρίζουν, πληροφορούν την εφημερίδα μας ότι όλες αυτές οι εργασίες στόχο έχουν τη βελτίωση της πρόσβασης κυρίως οχημάτων μεγάλου μεγέθους, δηλαδή τουριστικών λεωφορείων, στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Γιόγιακα στην Αγία Παρασκευή Συβότων-Πέρδικας!

Το πιο ωραίο είναι ότι από τη σχετική δημοπρασία, ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η κατασκευαστική εταιρεία στην οποία μετέχει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αλκιβιάδης Λάμπρου, η οποία και έδωσε υπερβολικά μεγάλη έκπτωση προκειμένου να αναλάβει την εκτέλεσή του!

Πρόκειται προφανώς για «δοσοληψία» που έχει να κάνει με την απλόχερη στήριξη που ο Βασίλης Γιόγιακας προσέφερε στον Λάμπρου για να καταλάβει
και πάλι τη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ στη Θεσπρωτία. Συμμέτοχη σ’ αυτή την απαράδεκτη και προκλητική για το δημόσιο αίσθημα πολιτική «συναλλαγή», ήταν και η Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία ο Λάμπρου είναι περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος για τα δημόσια έργα!

Εκτός δηλαδή από τις απευθείας αναθέσεις έργων, σε εξέλιξη πλέον βρίσκεται και η εκτέλεση στοχευμένων έργων, με σκοπό την ψηφοθηρία ή την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών επιδιώξεων. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ο Γιόγιακας, για ακόμη μια φορά, έκανε τη δουλειά του!

Πως έγινε το ξενοδοxείο

Υπενθυμίζεται, ότι το δεύτερο αυτό ξενοδοχείο της οικογένειας Γιόγιακα, (το πρώτο είναι στην Ηγουμενίτσα), στη θέση Αγία Παρασκευή, στα όρια Συβότων
και Πέρδικας, κατασκευάστηκε σε οικόπεδο που αγοράστηκε από τον ίδιο τον Βασίλη Γιόγιακα την περίοδο που ήταν νομάρχης, από εργολάβο των Συβότων που
ελέγχονταν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας για πολεοδομικές παραβάσεις.

giogiakas-hotel2

Η επένδυση εντάχθηκε με επιχορήγηση της τάξης του 55%, την ίδια περίοδο, στον τότε αναπτυξιακό νόμο, με απόφαση του τότε Περιφερειάρχη Ηπείρου
Δημήτρη Πανοζάχου. Παράλληλα, την ίδια πάλι περίοδο, με ενέργειες του πρώην νομάρχη, διευθετήθηκε (στην ουσία τροποποιήθηκε η χάραξη) ρέμα που περνούσε μέσα από το οικόπεδο του (αυτό για το οποίο με τη συγκεκριμένη εργολαβία κατασκευάζεται ο πλακοσκεπής οχετός), ώστε να είναι δυνατή η
ανοικοδόμησή του!

Η εφημερίδα μας σε επόμενα φύλλα της, θα παρουσιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες και με έγγραφα στοιχεία, την ιστορία απόκτησης αυτού του ξενοδοχείου.

Για να διαπιστώσουν οι πολίτες, πως ενώ η χώρα στενάζει, ορισμένα πολιτικά πρόσωπα «εκμεταλλεύονται» και «χρησιμοποιούν» τη θέση τους για να αυξήσουν την περιουσία τους!!!