Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής δίωξής του καταγγέλλει ο χειρουργός του ΓΝ «Χατζηκώστα» Φίλιππος Σιάκας, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια, με γραπτή ανακοίνωσή του για την υπόθεση του σκανδάλου των επιθεμάτων και της παράνομης συνταγογράφησης, στην οποία κατηγορείται ως εμπλεκόμενος.

Ο κ. Σιάκας δια της προγραφής του που έχει μεθοδευτεί από το Υπουργείο Υγείας, έχει τιμωρηθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ με ενός έτους αργία και έπεται συνέχεια όπως λέει, με ίσως ακόμα αυστηρότερη ποινή στο δεύτερο βαθμό.

Ο ίδιος δηλώνει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την δικαίωσή του και την αποκατάσταση του ονόματός του.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Η μετά τυμπανοκρουσιών προαναγγελθείσα τιμωρία –εξόντωση μου, υλοποιείται. Οι κυνηγοί κεφαλών δεν ικανοποιήθηκαν με την επιβολή αυθαιρέτως 30 ημερών αναστολής από τα καθήκοντα. Ήθελαν περισσότερα κι έτσι επέβαλλαν αργία ενός έτους και έπεται συνέχεια!

Δεν ήθελαν να ακούσουν την δική μου άποψη, δεν τους ενδιέφερε! Γι’ αυτό και η παραπομπή μου στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μια ημέρα πριν συνεδριάσει το Δ.Σ. του νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» όπου είχα κληθεί να δώσω εξηγήσεις!

Το δήθεν σκάνδαλο που εφηύραν για να με διασύρουν (ενώ η όλη διαδικασία ήταν ή έπρεπε να ήταν εμπιστευτική), μετά από δεκαετίες προσφοράς μου στην χειρουργική και τους πολίτες, θα καταρρεύσει στις δικαστικές αίθουσες.

Δεν ζημίωσα τον ΕΟΠΠΥ σε καμία περίπτωση ασκώντας το καθήκον μου όπως το επιτάσσει η ιατρική επιστήμη αλλά το πράττουν μετά… ζήλου εκείνοι οι οποίοι παριστάνουν τους εξυγιαντές, συμπεριφερόμενοι ως στυγνοί εξουσιαστές.

Ήταν καθαρά πολιτικά τα κίνητρα τους και πολύ πιο καθαρά πολιτική η δίωξή μου. Οι παρεμβάσεις άλλωστε που έγιναν στην διοίκηση του Νοσοκομείου και δημοσιοποιήθηκαν, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.

Οι εμπνευστές και εκτελεστές του αήθους σχεδίου εφάρμοσαν με κυνισμό το Σταλινογκαιμπελίστικης σύλληψης σενάριο. Τους ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να αποστώ των απόψεων και ιδεών μου ούτε και να πάψω ν’ αγωνίζομαι για αυτές».

http://www.bourxas.gr/index.php/koinwnia/5-koinonia/142-f-siakas-to-sxedio-tous-gia-tin-eksontosi-mou-tha-katarr