Μετά από δύο απαξιωτικές αναφορές στα μέλη της νεοϊδρυθείσας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΔΟΦ), ο Περιφερειάρχης Ηπείρου υποβαθμίζει για τρίτη φορά τον φορέα που φιλοδοξεί να ενώσει τους ασχολούμενους με το σημαντικότερο ΠΟΠ προϊόν της χώρας μας, κτηνοτρόφους, βιομηχανίες κτλ.
Μετά τις δηλώσεις του σε δύο εκδηλώσεις κτηνοτρόφων και νέων αγροτών, σε Θεσπρωτία και Γιάννενα αντίστοιχα, αναφορικά με τα μέλη της ΔΟΦ, η Οργάνωση απάντησε σε σκληρό τόνο ζητώντας του «να μην γκρεμίζει γέφυρες»…
Οι μόνες… «γέφυρες» που αντιλαμβάνεται ως χρήσιμες όμως, ο κ. Καχριμάνης, φαίνεται ότι είναι μόνο αυτές με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου, τον Υπουργό που νομιμοποίησε αυθαίρετες σταβλικές εγκαταστάσεις… µέσα σε οικισµούς, σε δάση ή σε δασικές και δηµόσιες εκτάσεις… Τον Υπουργό που δε θέλει να υπογράψει για τη σύσταση της ΔΟΦ, για λόγους που κατήγγειλε προ ημερών ο πρόεδρος της Οργάνωσης, αντιπρόεδρος της «ΔΩΔΩΝΗ», Γιάννης Βιτάλης – εδώ.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου λοιπόν, συμφωνεί με τον Υπουργό Αποστόλου, ο οποίος με τη σειρά του, δεν αναγνωρίζει τη Διεπαγγελματική, διότι στόχος του είναι να φτιάξει δική του οργάνωση, με μέλη ελεγχόμενα…
Έτσι, μετά τις προσβλητικές δηλώσεις, φτάνουμε στη διοργάνωση της εκδήλωσης του ερχόμενου Σαββάτου, με θέμα «Οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής για τη Φέτα». Στην πρόσκληση της εκδήλωσης, αναφέρεται ως διοργανωτής η Περιφέρεια Ηπείρου. Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τον «Όμιλο Φίλων Φέτας», την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ αγροτών», την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων και την ΠΕΔ Ηπείρου. Στη σχετική πρόσκληση, δε θα δείτε ούτε ως απλό μετέχοντα, τον πλέον υπεύθυνο φορέα για τη φέτα, τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας… Την οργάνωση που έχει βάλλει ως ιδρυτικό στόχο την αποτροπή ψήφισης από το ελληνικό κοινοβούλιο των δύο συμφωνιών και με φορέα τον «Όμιλο Φίλων Φέτας», προσπαθεί να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Μέσα σε τόσους συνδιοργανωτές, δε χωρούσε άραγε ένας ακόμα; Ούτε καν ως ομιλητής δεν κρίθηκε απαραίτητο να παραστεί κάποιος εκπρόσωπος της ΔΟΦ; Ή απλά η ΔΟΦ είναι «φάντασμα», όσο δεν την εγκρίνει ο Υπουργός; Στο 10:44 του βίντεο ο κ. Βιτάλης δηλώνει έκπληκτος από την ανακοίνωση της ημερίδας, γιατί δε γνώριζε απολύτως τίποτε…
Αν αποδώσουν οι διοργανωτές την πρωτοβουλία της ημερίδας στον «Όμιλο Φίλων Φέτας», καλό θα είναι να γνωρίζουν πως τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου συνεργάζονται άψογα με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας και οι δε στηρίζουν τους μεν, στην καμπάνια προστασίας της φέτας (www.fetasos.gr).
Εύλογο δεν είναι λοιπόν, να απορεί κανείς πως θα σώσουν τη φέτα όσοι απεργάζονται σχέδια εναντίον της πρωτοβουλίας και του έργου της ΔΟΦ που τέλος πάντων, εκπροσωπεί και το 75% των παραγωγών και μεταποιητών φέτας. Αν ο Υπουργός και οι περί αυτόν, του Περιφερειάρχη Ηπείρου συμπεριλαμβανομένου, συνεχίσουν να λειτουργούν έτσι, είναι βέβαιο πως παρέχουν κακή υπηρεσία στη χώρα και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Και αν ο Αποστόλου δεν έχει και πολλούς κτηνοτρόφους ψηφοφόρους στην Εύβοια… ο Περιφερειάρχης Ηπείρου «μόνος του βάζει τα χεράκια του για να βγάλει τα ματάκια του;».

http://www.bourxas.gr/index.php/politiki/3-politiki/480-xoris-ti-diepaggelmatiki-organosi-fetas-imerida-gia-ti-ceta